Sloupy vnitřní stability

Kurzy, vzdělání, konference

Kroky k emocionální a mentální vyrovnanosti
• Stabilita v krizi
• Symbolika egyptského džedu

Žijeme ve složitém světě, který na nás klade mnohé nároky a požadavky, a ty jsou často nejen obtížné, ale i nové a neznámé. Mnohdy jsou takové, že naše duše i tělo s nimi nemá historickou zkušenost a neumí se s nimi správně vypořádat za pomoci časem a evolucí prověřených metod, protože tyto reakce mohou situaci dokonce zhoršit, nebo se odrazit na našem zdraví. Přichází stres, civilizační a jiné choroby a psychické problémy. 
Ve světě, v jakém žijeme, nám může velmi pomoci schopnost být pevně sám sebou bez ohledu na vnější okolnosti, které se nás dotýkají. Potřebujeme posílit své umění mít kontrolu nad emocemi a myšlenkami, abychom je zbavili možnosti nás drtit a přetvořili je v oporu našeho života. Jak toho dosáhnout? Co můžeme ve své duši rozvinout, abychom postavili sloupy stability, o které se můžeme opřít kdykoliv to budeme potřebovat? 
V dějinách, protože každá doba má své těžkosti, se mnozí mudrci snažili odhalit cesty, kterými je možné dosáhnout vnitřní stability, díky níž můžeme jako pevná loď proplout i bouřemi, které život přináší. Představíme si možnosti prověřené časem a zkušenostmi moudrých lidí, kteří nám předcházeli a zanechali nám cenné a praktické rady, které platí i v dnešním shonu. Vnitřní stabilita a harmonie je v našich rukou, ale pokud jich dosáhneme, budou nároky a požadavky, které na nás život klade, výzvou, nikoliv problémem.

 

Z hygienických důvodů a kvůli omezené kapacitě je nutná rezervace míst na přednášky prostřednictvím webového formuláře „Rezervace místa“. 





Účinkují

Mgr. Tereza Kaňovská





Termíny