Backstage Bojiště: Drž Hudbu + Braindead + Exorcizphobia

Hudba, crossover, thrash, punk, ska
Po folkovém zahájení se tentokrát dočkají večírku příznivci metalu a punku. Zveme i všechny ostatní otevřené duše, jimž v průběhu karantény vyhládlo po kulturních zážitcích! Vystoupí ...

DRŽ HUDBU (ska-punk / Praha)
www.facebook.com/Drz-Hudbu-206499262697922
Kapela veleoblíbená na svatbách, pohřbech i oslavách všeho druhu - zejména toho nejhoršího. (Ne)stárnoucí pražská sestava původem z Trutnova nepodlehla ani po letech komerčním vějičkám a vyznává punk v jeho nejryzejší formě, navzdory mainstreamovým kritériím jako je poslouchatelnost. Těšit se tak můžete mimojiné na hity pražského podsvětí jako Uklízečka Marie, Marcel nebo Ranní sr*ní.

BRAINDEAD (crossover-thrash / Jičín)
www.facebook.com/braindeadcz
Známá jičínská thrashmetalová čtveřice už harcuje po festivalech a klubech skoro desetiletí. Inspiraci lze vystopovat k americkým Municipal Waste, Braindead ale koketují i s hardcorem NY střihu. Úspěšně experimentují s prvky různých metalových žánrů a mísí je tak zdařile, že vás jejich skladby jen tak nudit nezačnou. Za sebou mají dvě alba: Against the Magnets (2014) a Priceless Thrash (2015). V tuzemském metalovém rybníčku je to rozhodně slušně velká ryba - navíc nesmrdí a chutná. http://youtu.be/FG8YME3jC4M

EXORCIZPHOBIA (crossover-thrash / Trutnov)
www.facebook.com/EXORCIZPHOBIA
Bez nadsázky nejznámější a nejaktivnější trutnovská kapela, jež se z místních hospod a sklepení poctivě propracovala na evropskou thrashmetalovou špičku. Na scéně se pohybuje od roku 2005, má za sebou mimo jiné nahrávky s KAAR, Catastrophy nebo Lahar, cestovala například do Francie, Izraele a momentálně se chystá do USA. Americkými vzory se ostatně kapela netají.
Z původní zakládající sestavy zůstal dnes už jen frontman a kytarista Tomáš "Skoří" Skořepa, jenž má za sebou zaskakování v D.R.I., spolupráci s E-Force (projekt Erica Forresta z Voivod) či projekt Final Flag se zpěvákem kapely Wehrmacht. Kapelu nově doplnil virtuozní kytarista Ondra Šíma z Blues Mystery, basák Aleš Kostka (dříve Need of Activity) a bubeník Tomáš Kejkrt (Klinger).
Spolu s novým nástrojovým obsazením přišly do kapely nové impulsy a nápady. Aktuální album About Us Without Us (2018) tento posun směrem k thrashovému crossoveru dobře ilustruje. Fanoušci se ale bát nemusí: rychlá sóla, valící se thrashové riffy a zběsilé rock'n'rollové nasazení zůstaly a občasné pošilhávání do ostatních žánrů pro inspiraci v tomto případě funguje bezchybně a ku prospěchu věci.








Termíny