Rocková opera na hradě Rabí

Volný čas


Divadelní spolek Za oponou Klatovy: Kladivo na pýchu   

   Na konci léta se můžete těšit na nevšední kulturní zážitek: známý klatovský divadelní spolek odehraje na velkém hradním nádvoří původní rockovou operu Miloše Bešty a Jana Petrička.

   Kladivo na pýchu je inspirováno jednou z pošumavských pověstí a je plné pošetilé lásky, magických rituálů, temných sil, touhy po pomstě a nečekaných zvratů.

   Kdysi dávno se Marie, mladičká služebná na tvrzi, zamilovala do svého pána Jana. Přeje si, aby i on její city opětoval, a tak na radu své blízké přítelkyně vyhledá kořenářku Hetlu. Tajemná žena jí připraví čarovný lektvar a s jeho pomocí dosáhne Marie touženého cíle.
   Po čase ale začne mít Jan, pán z Běšína, pochybnosti a Mariin úskok odhalí. Rozzlobený muž Marii udá a ona se společně se svou nejlepší přítelkyní ocitne před klatovským soudem. Ten brzy vynese svůj krutý ortel.
   Před smrtí na šibenici zachrání mladou dívku kořenářka Hetla, která má své důvody k odplatě. Pomsta je nakonec vykonána a zlovolný šlechtic Jan neujde svému trestu.
    

   Obsazení a další zajímavosti najdete na webových stránkách kladivonapychu.cz. 

DALŠÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE:

  • V případě nepříznivého počasí se představení nekoná.
  • Předprodej vstupenek nebude probíhat. Avšak od 4. srpna 2020 je možná rezervace vstupenek na adrese rudova.hana@npu.cz.
  • Prodej vstupenek bude probíhat v den konání představení na pokladně hradu. Dovolujeme si upozornit, že platba za vstupenky bude možná pouze v hotovosti.
  • K dispozici budou místa k sezení. Anebo si s sebou můžete vzít deku, či karimatku a posedět na našem trávníku.








Termíny