Karel Roden a Jana Krausová lákají na multižánrový festival CIHLAFEST

Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti

K červencové sobotě tento festival CIHLAFEST už prakticky neodmyslitelně patří. Zahrada Chráněného bydlení Fara v obci Slapy se na jeden den promění v místo pro pobavení a setkání milovníků divadla a muziky. Přesně tak to bude i letos, kdy se na dvou scénách představí kapely nejrůznějších žánrů, interpreti a divadelní soubory. 

 

Večer bude patřit bravůrním hereckým výkonům Karla Rodena a Jany Krausové, kteří se představí ve francouzské konverzační komedii O lásce.  

 

Brazilská bubenická show, která Vás nabije energií pocházející ze slunných oblastí Brazílie, ale také celé jižní Ameriky, Kuby i Afriky. To je Tam-Tam Batucada, která Vás rozvlní v rytmu samby. Kapelník Miloš Vacík dodává: “Bubenická show Tam-Tam Batucada je strhující, plná energie, barev a emocí. Historie našeho orchestru je velmi pestrá, máme za sebou dnes už stovky vystoupení a koncertů u nás i v zahraničí. V minulém roce jsme s bubeníky oslavili 20 let a vydali k tomuto výročí nové výpravné cd a dvoj Lp. Pro AKCI CIHLA už jsme v minulých letech mnohokrát hráli, včetně CIHLAFESTU na Slapech. Pamatuji si, že naše rytmy vždy přitáhly spoustu lidí, kteří se nejen pobavili, ale také přispěli a koupili cihličky. Spolupráce nás těší a věřím, že radost je na obou stranách." 

 

Folklorní soubor Vonička předvede tradiční lidové tance a zpěvy z Valašska. 

 

Oblíbeným kusem Amatérského divadelního spolku RiYo je pásmo scének a skečů z vlastní tvorby, které nazvali příznačně Bez_Sýtka (cenzurou neprosáté pásmo scének a skečů) aneb Mladí a neklidní prýští...  
 

Hudební seskupení FaraBand vzniklo na základě pravidelných muzikoterapií klientů chráněného bydlení Slapy a ti předvedou písně, které si na svůj koncert připravily. “Cílem terapie je harmonizovat duši člověka a naladit jej k propojení s ostatními členy společného kruhu formou zvuku, zpěvu bubnování a tance. Pecky, které jsme s klienty chráněného bydlení nacvičili, předvedeme naživo na CIHLAFESTU. Návštěvníci se mají na co těšit.” říká Petra Škorpíková, vedoucí a zpěvačka FaraBandu. 
 

Může být poezie show? Ano! Slam poetry je performativní žánr, u kterého je to nezbytné. Organizátor slam poetry akcí Tomáš Kůs dodává: “Návštěvníci uvidí exhibiční set špičkových českých představitelů žánru slam poetry, neboli poezie okamžiku, poezie vs. show."  

 

 

Kdo by neznal Wish you were here, Sweet home Alabama či Jsem prý blázen jen? Tyto a mnoho dalších bigbítových pecek z 60. až 80. let známých napříč generacemi zazní na CIHLAFESTU v podání kapely Stanley´s Old Boys.  
 

Hudební a divadelní nabídka je tedy bohatá, ale celá festivalová mozaika bude ještě o něco pestřejší, a to o workshopy, interaktivní hry a soutěže. Novinkou festivalu jsou hry s názvem “Jak se cítit v jiné kůži”. Letos si mohou návštěvníci interaktivní hravou formou vyzkoušet, jak se cítí lidé, kteří jsou omezení v činnostech nějakým handicapem nebo netradičními okolnostmi. 

 

Program se ještě rozrůstá a dolaďuje, tak se určitě vyplatí si aktuality zkontrolovat na https://www.akcecihla.cz/cihlafest/ 

Předprodej vstupenek: https://www.akcecihla.cz/cihlafest/predprodej-vstupenek/ 

 

CIHLAFEST je organizován společností Portus Praha a patří k doprovodnému programu benefiční sbírkové kampaně AKCE CIHLA pomáhající lidem s mentálním postižením na jejich cestě k důstojnějšímu a smysluplnějšímu životu.  





Účinkují

 Návštěvníci se mohou těšit na Karla Rodena a Janu Krausovou ve hře O lásce, dále na Tam Tam Batucadu, TiDiTade, Amaterský divadelní spolek RiYo, FaraBand, folklorní soubor Voničku, Slam poetry show a mnoho dalšího. 





Kontakty

www.akcecihla.cz

Termíny