Sázavský klášter - Hradozámecká noc aneb Den a noc u sv. Prokopa - zážitkové program i koncert irské muziky,

Volný čas, Pro děti


Přijďte do Sázavského kláštera a pobuďte klidně celý den při programu v rámci Hradozámecké noci 2020:

Den a noc u sv. Prokopa

od 11:00 do 17:30 hodin                         ARCHEODEN pro malé i velké

Ozkoušejte se práce našich předků - mletí na žernovu, výroba placek na ohništi, utkej si třeba náramek na středověkém tkalcovském stroji, ozkoušej si kaligrafické (krásné) písmo středověkým náčiním a mnoho dalších činnosti našich pravěkých a středověkých předchůdců. Vyzkoušet můžete i různé práce dnešního archeologa a ptát se na vše možné našich lektorů - profesionálních archeologů v dobových kostýmech. Přijít můžete kdykoliv v uvedeném časovém rozmezí a můžete pobýt, jak dlouho budete chtít. program vhodný pro všechny věkové kategorie. Podmínkou je jen zvídavost a chuť poznávat i tak trochu si hrát :-).

18:00 - 19:00                                             Krátké archeologické přednášky ve středověké kapitulní síni     

témata zveřejníme později                                   

19:00 - 20:30                                            Irská keltská muzika s Jaroslavem Konečným a spol.

Pod freskou Setkání svatého Prokopa s knížetem Oldřichem u tajemné studánky Vosovky v bývalém klášterním refektáři Vás čeká irská muzika inspirovaná keltskou hudbou s dobovými nástroji a povídáním

od 21:00 do 24:00 hodin                           tajemný klášter Svatého Prokopa

V uvedeném rozmezí kdykoliv můžete přijít do jemného ticha s možná trochou jemné hudby s nasvětlenými částmi propátrat vše, co jste jindy nestihli nebo jen chcete zakusit jinou atmosféru, než přes den. Připravené jsou i indicie k pátrání a možná i poklad nebo dárek. Program vhodný i pro rodiny s dětmi nebo i pro ty, kteří přijdou jen meditovat, odpočinout si od světského ruchu nebo v klidu poznávat.









Termíny