Výstava (Ne)objevené tváře památek Markéty Novak na zámku Stekník - prodloužena do 31.7. 2020

Volný čas, Pro děti


Výstava úspěšné fotografky Markety Novak, která ve spolupráci s Národním památkovým ústavem připravila edici fotografií celebrit na 11 méně známých a navštěvovaných českých a moravských historických místech – (Ne)objevené tváře památek. Před jejím objektivem se objevili známé osobnosti jako například Klára Issová, Hana Vagnerová, Lucie Vondráčková, Lenny, Gábina a Petr Koukalovi či sourozenci Ponerovi.

Unikátní autorský projekt byl poprvé prezentován v Galerii Lapidárium v Praze v roce 2018 závěrečnou vernisáží a aukcí 22 velkoformátových fotografií. Výtěžek z prodeje byl autorkou věnován našemu zámku. Veřejnost fotografie z kolekce (Ne)objevené tváře památek poprvé uvidí také na našich zámcích a hradě, kde byly pořízeny.

Projekt (Ne)objevené tváře památek vyhrál v soutěži České spořitelny s názvem UŽ VÍM a získal čtvrtmilionový grant na realizaci.

Lucie Vondráčková se fotila na Nových Hradech, Lenny na zámku Nebílovy, Klára Issová na zámku Dačice, manželé Koukalovi pózovali na zámku Libochovice, sourozenci Ponerovi zamířili do Rájce nad Svitavou. Do nádherných šatů návrhářky Sandry Mark se oblékla také Hanka Vagnerová, kterou okouzlil zámek Vimperk, zpěvačku Markétu Procházkovou focení přivedlo na zámek Velké Březno, Raduň se stala cílem bio kuchařky Hanky Zemanové a zámek Uherčice navštívila hudebnice a violoncellistka Terezie Kovalová.

Marketa Novak má na svém kontě řadu profesních úspěchů doma i v zahraničí. V roce 2017 skončila druhá v mezinárodní soutěži barcelonského Dodho magazínu a jako jediná Češka byla pozvána k účasti na výstavě v Paříži spolu se špičkami současné „fine art“ fotografie. Získala první místo v kategorii portrét na Monovisions Awards v Londýně a třetí místo ve stejné kategorii na prestižních Fine Art Photography Awards. V České republice získala také několik ocenění a byla vybrána Asociací profesionálních fotografů mezi reprezentaci ČR v mezinárodní soutěži.

Více o projektu (Ne)objevené tváře památek zde: https://www.marketanovak.cz/ne-objevene-tvare-pamatek









Termíny