Festival udržitelné módy ve Westfield Chodov

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

Pokud máte rádi udržitelnou módu, nebo si pod tímto slovním spojením naopak nedovedete představit nic konkrétního, určitě si v průběhu března udělejte cestu do Westfield Chodov.

Proč? Od 8. do 29.března jsme pro vás připravili Festival udržitelné módy, jehož cílem je inspirovat k odpovědnějšímu vztahu k oblečení a udržitelnějšímu životnímu stylu obecně. Představí se na něm lokální prodejci, které v obchodním centru běžně nenajdete, a na programu budou i workshopy se zajímavými osobnostmi ze světa módy.

Těšit se tak můžetenapříklad na workshop módní návrhářky Kamily Vodochodské nebo neziskové organizace Bezobalu. Exkluzivně si v době festivalu budete moci zakoupit oblečení a doplňky od vystavovatelů, které byste běžně v obchodním centru hledali marně.

Svoji práci zákazníkům představí autoři upcyklovaných hodinek Prostě Prim nebo vybrané značky a prodejci udržitelné a etické módy Les Goodies, SUTU nebo Vidda Fashion and Living Store. V rámci festivalu pak Westfield Chodov upozorní také na udržitelné kolekce a další ekologické iniciativy svých stálých nájemců H&M, DM drogerie markt, Adidas, Nespresso, Ecco, C&A, Converse nebo Intimissimi.

Festival udržitelné módy bude ve Westfield Chodov na náměstíčku před prodejnou Peek & Cloppenburg probíhat od 8. do 29. března.

Program pro veřejnost na náměstí u Peek & Cloppenburg:
- Neděle 8. 3. od 14:00 do 16:00 - ,,Provazoplet“ – výroba netradičních módních doplňků z onošených triček
- Neděle 8. 3. od 18:00 do 19:00 - ,,Příběh československých hodinek Prim“ – povídání o příběhu firmy Prostě Prim a také o tom, jak vrací život klasickým československým hodinkám.
- Sobota 14. 3. od 14:00 do 16:00 - ,,Jak na ekologické a zdravé praní s Bezobalu“ – dozvíte se, jak ekologicky a účinně odstranit odolné skvrny ze svého oblečení
- Sobota 14. 3. od 18:00 do 19:00 - ,,Příběh Kolorek – rozložitelných plenek pro miminka“ – o jejich vzniku, proč jsou EKO a co se připravuje do budoucna
- Neděle 15. 3. od 14:00 do 16:00 - ,,Špulkohraní“ – jak vyrobit na tradiční české špulce šály, čepice, nákrčníky, dekorace na zeď i podložky do kuchyně.
- Sobota 21. 3. od 14:00 od 16:00 - ,,Odpoledne s redakcí časopisu Vogue“
- Neděle 22. 3. od 14:00 do 16:00 - ,,Kazetář“ – získáte skvělé tipy, jak se dá využít kazeta k výrobě originálních šperků nebo peněženky.
- Sobota -28. 3. od 14:00 do 16:00 - ,,Jak si obstarat malý efektivní šatník ohleduplný k planetě“ – workshop s návrhářkou Kamilou Vodochodskou
- Neděle 28. 3. od 14:00 do 16:00 - ,,Dát denimu šanci! – jak si lze ze starých riflí vyrobit stylové pelíšky pro domácí mazlíčky a různé módní doplňky.

Podrobný program akce včetně jednotlivých workshopů a vystavovatelů je k dispozici na stránkách www.westfieldchodov.com.









Termíny