Učení kabaly odhalují na zámku ve Zlíně fotografie Vladimíra Bruntona

Výstava, Volný čas

Unikátní fotografie autora Vladimíra Bruntona, vyhotovené na ručním papíře a představující spirituální cesty kabaly, ukáže na zámku ve Zlíně výstava „Odhalená Kabala“. Otevřena bude slavnostní vernisáží ve čtvrtek 5. března 2020 v 17 hodin. Výstava pak potrvá do 23. dubna.

Jak vnímáme realitu? Vývoj tužeb člověka. Vývoj lidstva a naše budoucnost z pohledu kabaly. Tři části výstavy „Odhalená Kabala“ jednoho z nejoriginálnějších českých fotografů se věnují nejstarším principům stvoření světa a evoluce a ztvárňují historii, současnost a systém učení autentické kabaly.

Na rozdíl od mystických směrů, které neprávem používají název kabala, je původní autentická kabala vědou. Její vysvětlení zákonů přírody a lidského vývoje je opřeno o důkazy a dosažené zkušenosti hlavních představitelů kabaly. Popisují zákonitosti vyšších světů, které postupně poznávají, a které ovlivňují ten náš, fyzický,“ popisuje filozofii výstavy sám autor.

 

Vladimír Brunton vystavuje po celém světě a pro jeho práci je charakteristický jedinečný postup zpracování fotografií. Své snímky přenáší na japonský ruční papír z vlastní produkce nebo na plátna, a to starými fototechnikami za pomoci slunce a přírodních sloučenin. To pak umožňuje obrazu měnit vzhled podle prostředí, ve kterém je pověšen. „Jde o autorovu originální techniku, díky níž je jeho dílo rozpoznatelné na první pohled. Zároveň navozuje nostalgickou atmosféru starých časů,“ doplňuje ředitel Zlínského zámku o.p.s. Martin Pášma.

 

Zlínské publikum bude mít možnost navštívit výstavu „Odhalená Kabala“ od 5. března do 23. dubna 2020 ve 2. nadzemním podlaží zámku. Otevírací doba je úterý - neděle, od 10 – 17 hodin, jednotné vstupné činí 50 Kč. Výstavu doplní i přednáška dne 14. března v 17 hodin a komentované prohlídky s autorem 26. března a 9. dubna vždy v 17 hodin.

Více na zlinskyzamek.cz









Termíny