Veletrh Dovolená 2020 v Ostravě

Výstava, Volný čas, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Zajímá Vás, jak se cestuje hotelbusem Afrikou nebo třeba Jižní Amerikou? Hledáte inspiraci, kam vyrazit s dětmi, kam za dobrodružstvím a adrenalinem? Toužíte po dovolené u moře a nevíte kam se letos vydat? Přijďte si vybrat dovolenou svých snů na veletrh Dovolená, který se koná 28.–29. února na Černé louce v Ostravě.

 

Veletrh Dovolená je tradiční a největší výstavou cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji. Jejím cílem je návštěvníkům prezentovat co nejširší spektrum odpočinkových, ale i aktivních tipů pro strávení volného času a dovolené. Cestovní kanceláře a agentury nabídnou pobytové i poznávací zájezdy do zahraničí i tuzemska. Výstava podporuje český a zahraniční cestovní ruch, turistické cíle Česka, Slovenska nebo Polska. Veletrh také přináší atraktivní ceny zájezdů nebo zvýhodněné pobytové balíčky.

 

Co Vás čeká? Nabídneme Vám novinky a informace z oblasti cestování, zážitkové i kulturní turistiky, lázeňství či wellness. Bohatý doprovodný program plný zajímavých osobností nabídne cestovatelské besedy, promítání či degustace krajových specialit. Těšit se můžete např. na Česko-japonské kulturní centrum, které nabídne ukázky karate, kendó i laidó. Také se dozvíte něco o japonské kuchyni i o cestách Japonskem. S průmyslovým dědictvím a krásami Moravskoslezského kraje seznámí Technotrasa a na nevšední zážitky moravskoslezského podzemí Vás pozve Krajina břidlice. Zajímá Vás, jaké je Chicago, Las Vegas, Los Angeles či San Francisko? Mladé cestovatelky Deny & Carol budou sdílet zážitky a tipy ze svých cest napříč USA. O tom, jaké dobrodružství zažili na své Velké cestě Škodou 100 do Mongolska povypráví cestovatelé Urbanovi. Součástí doprovodného programu bude tombola o hodnotné ceny.

 

Poutavé vyprávění z cest Jižní Amerikou a Jižní Afrikou bude připraveno na Pangeo stage. Národními parky Patagonie, Ekvádorem, povídáním o dědictví Inků z Peru a Bolívie ale také o cestách Jižní Afrikou s hotelbusem Vás provedou zkušení cestovatelé CK Pangeo tours. Takhle chutná Jižní Amerika je název gastronomické akce, kterou nabídne Pangeo stage, na grilu zvaném „parilla“ budou připravovány argentinské steaky.

 

Že stojí za to se vypravit do nedalekého Polska a navštívit blízké výletní cíle, cyklotrasy, památky UNESCO nebo jeho historická místa ukáže prezentace, kterou připravila Śląska Organizacja Turystyczna. Inspiraci pro aktivní dovolenou na kole nebo lodi naleznete u Chorvatského turistického sdružení. Trnavský kraj zážitků představí jedinečná místa, gastronomii, cyklistiku, přírodu, kúpele a v neposlední řadě historii tohoto bohatého kraje.

 

Na veletrhu se představí zástupci turistických informačních center sdružených v organizaci A.T.I.C. ČR jako jsou např. Ostrava, Frýdek-Místek, Pražská informační služba, Kroměříž, Ústí nad Labem, Olomouc, Kutná Hora, Mikulčice, Vyšší brod, Kolín, Třebechovice pod Orebem či svazek obcí údolí Desné. Z krajů a regionů se budou prezentovat Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Rýmařovsko, Vysočina Tourism, Lašská brána Beskyd, turistické destinace Východní Morava, Destinační společnost Východní Čechy i Středočeská centrála cestovního ruchu. Nebudou chybět ani zástupci sdružení Českého dědictví UNESCO. Využijte této příležitosti a zeptejte se těch nejpovolanějších na informace a tipy potřebné k naplánování výletu nebo dovolené.

 

Generálním partnerem veletrhu je Moravskoslezský kraj. Mediálními partnery veletrhu jsou OstravaInfo, Turistický informační magazín TIM, Travel Guide.sk, Joma Travel, Turistický dvouměsíčník Travel profi, Turistika.cz, Svět letenek a cykloturistická aplikace Na kole i pěšky.

 

Termín konání: pátek 28.2. 2020 10:00–18:00, sobota 29.2. 2020 10:00–18:00 

Místo konání: Černá louka v Ostravě, Pavilon A

 

Vstupné:

Veletrh Dovolená probíhá souběžně s Knižním festivalem Ostrava. Vstupenka na Dovolenou platí také na Knižní festival Ostrava.

 

Jednodenní vstupné:

100,-    plné

50,-      snížené: děti od 6 let včetně, studenti (s platným studentským průkazem), senioři (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů

240,-    rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 3 děti)

30,-      hromadný vstup pro školy (min. 20 osob)

 

Dvoudenní vstupné:

180,-    plné

100,-    snížené

450,-    rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 3 děti)

 

Zdarma děti do 5 let včetně, doprovod ZTP/P

 

Více informací na www.dovolenaostrava.cz, na facebooku @cerna.louka.ostrava

 









Termíny