Historický autobus jezdí v září v Plzni

Výstava, Volný čas, Pro děti, Turistika

Konec prázdnin v Plzni rozhodně neznamená konec výletů, zážitků a cestování. V září si v západočeské metropoli přijdou na své turisté i Plzeňané. Nejen, že se od 5. září budou moci projet na jednom z největších kolotočů pro děti i dospělé na světě, navíc se mezi nejnavštěvovanějšími turistickými cíli budou moci svézt historickým autobusem. Jedinečná akce je připravena na čtyři zářijové víkendy. Z centrálního náměstí Republiky s dominantní katedrálou svatého Bartoloměje se tak snadno dostanete do zoologické zahrady, na nádvoří plzeňského pivovaru nebo do Techmania Science Center.

 

Červený historický autobus Škoda 706 RTO vyjede každou sobotu a neděli v září do plzeňských ulic, aby výletníkům usnadnil přesun mezi jednotlivými turistickými cíli. Za jednorázové jízdné zaplatíte 30 korun, za snížené (děti od 6 do 15 let, důchodce a ZTP) 20 korun. Děti do šesti let se svezou zdarma. Spolu s jízdenkou získáte 50% slevu do muzea Patton Memorial Pilsen a 50% slevu na jednu jízdu na velkolepém kolotoči Le Manège Carré Sénart. Navíc můžete využít desetiprocentní slevu při návštěvě zoologické zahrady, pivovaru Plzeňský Prazdroj, pivovaru Gambrinus, Pivovarského muzea nebo Plzeňského historického podzemí. Slevu na návštěvu jednotlivých turistických cílů lze využít do konce září.

První linka vyjíždí po jedenácté hodině z náměstí Republiky. Poslední odpolední spoj vyráží po šesté hodině z Techmanie. Cestou z historického centra do pivovaru autobus zastavuje také na hlavním vlakovém nádraží. Kromě zastávek Hlavní nádraží a Náměstí Republiky, kde bude autobus zastavovat na autobusových zastávkách MHD, vzniknou na nádvoří pivovaru, před zoologickou zahradou a Techmanií dočasné zastávky s přenosnými označníky.

Jízdní řád víkendové linky historického autobusu najdete na www.visitplzen.eu

Akci připravuje městská příspěvková organizace Plzeň – TURISMUS spolu s Plzeňskými městskými dopravními podniky a partnery, jimiž jsou Plzeňský Prazdroj, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, společnost Plzeň 2015 a Techmania Science Center.

 

Co nabízejí jednotlivá místa na trase?

  • Kolotoč pro děti i dospělé

Na centrálním náměstí Republiky se objeví jeden z největších kolotočů pro děti i dospělé Le Manège Carré Sénart. Po Madridu, Paříži, Antverpách či portugalském Portimão se Plzeň stane teprve sedmým místem na světě, kde se kouzelná manéž francouzského výtvarníka a konstruktéra obřích loutek pařížské divadelní společnosti Royal de Luxe Françoise Delarozièra představí. Od začátku září do začátku listopadu (5. 9. – 2. 11.) nabídne pohyblivý svět zvířat, ve kterém nechybí třeba buvol, bizon, kudlanka nábožná nebo obří rybí hlava. V provozu bude každý den kromě pondělků, a to od úterý do pátku od 14 do 20 hodin a o víkendu od 13 do 19 hodin. Jedna jízda stojí 50 korun. Manége Carré Sénart se návštěvníkům představí ve spojení s projekcí na katedrálu sv. Bartoloměje, která začne denně kromě pondělí vždy po setmění, aby dotvořila atmosféru magického světa manéže

 

Další zajímavosti z programu projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 najdete nahttp://www.plzen2015.cz/.









Termíny