Michaela Terčová: Mezi nebem a zemí

Výstava

Michaela Terčová žije a pracuje v Ostravě a v Olomouci. Vystudovala Pedagogickou fakultu Palackého univerzity v Olomouci a soukromě studovala u akademického sochaře Karla Lenharta. Působila na Ostravské univerzitě v Ostravě interně od roku 1976 jako docent katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty a externě vyučovala na katedře výtvarné výchovy PdF UP Olomouc.
Zabývá se volnou, převážně textilní výtvarnou tvorbou, teorií výchovy, filozofií, estetikou a vyučuje prostorovou a textilní tvorbu. Její vlastní experimentální výtvarná činnost i práce se studenty často přesahuje rámec oboru do malby a do roviny sociální a environmentální.
Je členkou Unie výtvarných umělců ČR a Unie výtvarných umělců Olomoucka. Výsledky výtvarné, pedagogické a teoretické práce pravidelně prezentuje na výstavách, konferencích, sympoziích a ve sbornících. Samostatně vystavuje od roku 1990. Její práce jsou zastoupeny v soukromých sbírkách v Česku, Německu, Velké Británii, Švédsku, USA, Austrálii, Indii a Japonsku.
Výstava potrvá do 28. 5. 2020.
Galeriezet otevřena do 30. 4. pondělí až pátek od 8:30 do 17:00 hod. Od 1. 5. út - pá 9:30 - 18:00, so - ne 11:00 - 19:00, pondělí ZAVŘENO)









Termíny