Večery S - Antikvartet, Kristína Dlouhá, Mirek Baldrych&Pavel Pazourek

Hudba, folk, rock
Antikvartet založil Dušan Vančura v roce 1962. Činnost skupiny byla brzy přerušena, neboť po krátké době část členů přešla do Spirituál kvintetu. Dušan v roce 2013 po padesáti letech nečinnosti soubor obnovil se svou ženou Zuzanou, Magdalenou Jungwirthovou a Štěpánem Štruplem. Antikvartet se tak vlastně s jistou nadsázkou stal druhou nejstarší skupinou u nás. Repertoár se pohybuje od klasické čtyřhlasé sborové literatury až k lidovým písním a ke spirituálům, které zpívá ve vlastních úpravách a s vlastními texty. Antikvartet jste mohli třikrát slyšet ve vyprodané Lucerně, v divadle Hybernia či několikrát na nádvoří zámku v Telči, navíc před rokem vydal své první album Všechno se jednou změní.

Kristína Dlouhá je zpěvačka a talentovaná písničkářka, která se poslední dva roky soustředí především na působení v kapele Sem Tam. Dvakrát zvítězila v republikovém finále Dětské Porty, získala Internetovou Portu v Řevnicích a v roce 2014 získala 3. místo v Talentu Country Rádia. Vydala album Nač se hudby bát a můžete ji vidět hostovat s Nezmary či kapelou VoKoBere. Můžete se těšit na její samostatné vystoupení s vlastními písněmi.

Mirek Baldrych & Pavel Pazourek - Mirek Baldrych je písničkář s křehkou duší, rockovým výrazem a jasným hlasem. Průřez svojí tvorbou zaznamenal na albech Růžové sny, Ponocování a Lovci stínů. Žije a komponuje v Šestajovicích a v Bechyni. Příležitostně se objevuje v různých folkových a rockových seskupeních, skvěle souzní v duu právě s Pavlem Pazourkem. Mirek byl v několika semifinále Porty, ze které si vloni přivezl jedno z nejvyšších ocenění. Jeho přáním je, aby si jeho písničky mohlo poslechnout co nejvíce lidí. Právě připravuje své čtvté album Trilobit.








Termíny