Please the Trees, Safenat Paneach

Hudba, big-beat, indie
Táborsko - pražské trio psychedelických rockerů. Frontman Václav Havelka a jeho kolegové zahrají osvědčené skladby ze svých pěti alb, ale největší důraz je samozřejmě kladen to zatím poslední, Infinite Dance z podzimu 2018.
Jeho základ nahráli Please Te Trees již v říjnu 2016 v sanfranciském studiu Tiny Telephone s Brandonem Egglestonem (The Mountain Goats, Modest Mouse, Scout Niblett, Swans ad.). Následující rok pak skupina v pražském studiu Golden Hive pracovala na vokálech, klávesových a elektronických plochách se spřízněným kolegou a kamarádem Martinem Tvrdým, který album společně s Please The Trees a Brandonem Egglestonem spoluprodukoval. Vokální a klávesové party nahrál Amák Golden.
V mezičase ovšem také v Texasu, Oregonu a na Islandu probíhaly velice zásadní dotáčky. Svou účastí speciálních hostí album Infnite Dance totiž na dálku ozdobili ještě Tor Harris (Swans, Shearwater, Angels of Light, Tor And Friends), Cory Gray (The Decembrists, The Dandy Warhols) a dokonce samotný John Grant. Listopad 2018 byl pro PTT ve znamení společného evropského turné s legendárními Mudhoney.
Aktuálně kapelu tvoří Václav Havelka III. (zpěv, kytara), Kryštof Kříček (klávesy) a Jan Svačina (bicí).
O úvod večera se postará plzeňská skupina Safenat Paneach, s frontmanem Petrem Wagnerem, tvořená členy, známými ze skupin Goro, Ram Adonai a Esazlesa resp. Povodí Ohře.
Hrát budou především ze svého druhého alba SAFENAT PANEACH II, produkovaného Janem Brambůrkem a vydaného v únoru 2019 na značce Yannick South, na kterém zhudebnili především poezii Ivana Martina Jirouse.








Termíny