Benefiční představení - premiéra divadelní hry Mlčení

Divadlo

Bývalí i současní návštěvníci Archy společně se zaměstnanci a podporovateli spolku NA CESTĚ připravili divadelní hru Mlčení. V pátek 17. ledna 2020 od 19 hodin bude premiérově uvedena v rámci benefičního večera ve vsetínském divadle v Lidovém domě. 

Malý růžový dům ve stoupání na Palackého ulici ve Vsetíně je sídlem spolku NA CESTĚ, který zde provozuje svou činnost. Mnozí lidé si jej vybaví spíše pod názvem „Archa“, protože se zde už patnáct let nachází nízkoprahový klub pro mládež s tímto názvem. Kromě mnohaleté práce s mládeží organizace poskytuje také služby lidem, kteří mají problém s alkoholem, drogami nebo úzkostmi a nabízí systematickou terapeutickou práci v rámci sociální služby Mosty. Dům, ve kterém spolek sídlí, má mnohaletou historii. Patří k těm domům na Vsetíně, které jsou postaveny ještě před první světovou válkou a opravy jsou nutné. Spolek chce prostřednictví benefičního představení získat finanční prostředky na celkovou obnovu a rekonstrukci objektu.

Text divadelní hry napsala vedoucí sociálních služeb Miriam Hurtová a režie se ujal zkušený vsetínský divadelník Petr Filgas. „Jde o příběh židovské rodiny v průběhu několika válečných let. Ale spíš než o válce a genocidě je hra o strachu a odvaze. Je to příběh o nás všech a zapadá do každé doby. Příběh je také o tom, že i malý čin může mít velké důsledky“, říká Hurtová, když přibližuje děj.

Účastí na benefičním večeru podpoříte práci spolku a především připravovanou rekonstrukci budovy. Vstupenky v hodnotě 200 Kč jsou k dispozici v předprodeji od pondělí 2. 12. 2019 v pokladně kina Vatra a také prostřednictvím on-line prodeje vstupenek v programu na internetové adrese www.dkvsetin.cz.





Účinkují

Bývalí i současní návštěvníci Archy společně se zaměstnanci a podporovateli spolku NA CESTĚ





Termíny