Bratnia Krew Tour '20: Velesar / Dziewanna / Djavena

Hudba, metal, folk
▶▶▶ VELESAR (Cieszyn/Czeski Cieszyn, PL)
https://www.facebook.com/VelesarOfficial/
http://www.velesar.pl

Velesar je polský folk metalový projekt, který v roce 2018 založil Marcin Velesar Wieczorek - bývalý zpěvák kapel Goddess of Sin a Radogost a také tvůrce kapely River of Time. Projekt se zrodil z fascinace slovanskou kulturou a historií a lásku k metalové i folkové hudbě. Hlavní inspirace pocházejí ze slovanské mytologie, starověkých vír a rituálů, ale také z pohádek a legend, které jsou pozůstatkem bohatého kulturního dědictví starých Slovanů. V červnu 2019 se kapela pustila do turné s ruskou folk metalovou kapelou GRAI v rámci jejich turné Haze-Tour 2019 a 6. července 2019, během Sedmé slovanské folk-metalové noci v Brenně (PL), proběhla premiéra prvního alba Velesaru "Dziwadła". Na nahrávkách alba se zúčastnili hudebníci z takových kapel jako: Percival Schuttenbach, Helroth, Radogost a River of Time.

⚡ Ostatnia Kupalnocka: https://www.youtube.com/watch?v=AALX-Ao30Yc
⚡ Taniec diaboła: https://www.youtube.com/watch?v=mL-Jgv1TT5U
*************************************
▶▶▶ DZIEWANNA (Ustroń, PL)
https://www.facebook.com/DziewannaCzarna/

Zpěvačka a skladatelka z Beskyd. Hraje fantasy/medieval folk, folk metal a tradiční hudbu. Je spoluzakladatelkou folk metalové skupiny Othalan, se kterou byla spojena do roku 2018. Spoluvytváří také projekt Saga inspirovaný starou skandinávskou hudbou. Dziewanna ve své hudbě používá prvky tradiční hudby a vokálních technik, které mísí s populární hudbou. Inspiruje se středověkou kulturou, fantazijní literaturou, výstupem romantických básníků a vírou Slovanů, Vikingů a Keltů. Hraje na kytaru a píše básně a texty písní. Některé z nich si můžete poslechnout na debutovém albu Othalanu „Po krańce gór“ (2017).

⚡ Zaśpiew: https://www.youtube.com/watch?v=MLk4a9MfDi4
*************************************
▶▶▶ DJAVENA (Częstochowa, PL)
https://www.facebook.com/djavena/

Djavena je kapela, která vytváří hudbu na hranici progresivního metalu s prvky inspirovanými slovanským folkem. Texty psané jsou ve slovanském jazyce rekonstruovány pro potřeby projektu. Djavena kombinuje moderní těžké kytarové zvuky se slovanskou duší z přelomu 5. a 6. století. Kapela pochází z Częstochowy a byla vytvořená v roce 2017. Koncept skupiny se zrodil ze společné vášně pro nestandardní kompozice a aranžmá a fascinace rodnou slovanskou kulturou.

⚡ Kagda: https://www.youtube.com/watch?v=fxean8APpzo








Termíny