Dominic Miller | Divadlo Za komínem, Humpolec

Hudba
Máme radost, že vás můžeme pozvat na výjimečnou událost.
Britský rockový kytarista argentinského původu Dominic Miller je známý především dlouholetou spoluprací se zpěvákem Stingem. Ve Stingově kapele se v průběhu let vyměnili téměř všichni muzikanti, ale Dominic Miller zůstává. Podílí se na Stingově produkci nejen jako kytarista, ale i jako skladatel a aranžér. Ze společné tvorby je známá například skladba Shape of My Heart nebo La Belle Dame Sans Regrets.
Spolupráce obou muzikantů trvá již čtvrt století.
Dominic Miller se podílel také na více než dvou stovkách alb zpěváků zvučných jmen. Mezi nejzajímavější patří jeho spolupráce s umělci jako Peter Gabriel, Bryan Adams, Rod Stewart, Paul Young nebo Luciano Pavarotti. Podílel se na albech Phila Collinse, Tiny Turner, Chrise Bottiho, kapely Level 42, The Chieftains, bluesových The Nighthawks nebo zpěvačky Katie Melua. V nedávných letech Miller hostoval také na koncertech Paula Simona.
Dominic Miller je rovněž velmi úspěšný sólový umělec. Pod svým jménem vydal už 9 alb.
V našem divadle tento špičkový muzikant odstartuje světové turné s nejnovějším albem "Absinthe," které bylo nahráno ve studiu La Buissonne na jihu Francie s hudebníky světové třídy:
Manu Katché / bicí
Nicolas Fiszman / basová kytara
Mike Lindup / klávesy
Santiago Arias / bandoneon
Tito výjimeční hráči spolu stvořili fascinující hudební směs s prvky jazzu, popu, akustického folku, klasické hudby, latiny i tanga.
"Absinthe" kombinuje všechny zmíněné styly a nabízí posluchačům něco zcela nového, nezařaditelného. V Humpolci se s Dominicem Millerem představí tři muzikanti, kteří se podíleli na novém albu i ve studiu, Manu Katché nahradí hráč na perkuse Rhani Krija, dlouholetý člen Stingovy kapely.
V úvodu píšeme o tom, že tato událost je výjimečná a v závěru to ještě potvrdíme :)
Spolu s námi se můžete těšit i na vzácného hosta Dana Bártu!
Ten se nikdy netajil obdivem právě Stingova přístupu k hudbě.
S Dominicem účinkoval Dan již dříve a to v nedalekém Pacově, kde se oba umělci setkali na pódiu několika ročníků festivalu Pacovský poledník.








Termíny