NOC NA KARLŠTEJNĚ v parku zámku Valtice

Volný čas


LEGENDÁRNÍ NOC NA KARLŠTEJNĚ JEDE NA TURNÉ

Perla letních scén míří na zámky a hrady v Česku a na Slovensku.

Originální inscenace muzikálu Noc na Karlštejně v létě 2020 míří z důvodu rekonstrukce hradu Karlštejn na zámky a hrady v Česku, na Moravě a na Slovensku. Vůbec poprvé se představí v Bratislavě, na Konopišti nebo v Třeboni.

Představení mělo na karlštejnském nádvoří premiéru v červnu 2016, kam se příběh, podle něhož na hrad nesměly žádné ženy, vrátil po 45 letech u příležitosti oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. V létě 2020 inscenace oceněná nominací na cenu Thálie domovskou scénu na čas opustí z důvodu plánované rekonstrukce. „Po čtyřech vyprodaných sezónách odjíždíme z karlštejnských zdí, abychom se zase za rok nebo za dva vrátili,“ uvedl producent Janis Sidovský.

Od června do září 2020 bude muzikál na turné ve stejném obsazení jako na Karlštejně. „Naše inscenace vtahuje zámky a hrady do děje, využíváme prastarých divadelních zvyků, hrajeme po celém nádvoří, z oken i z cimbuří,“ vysvětlil nezaměnitelnost představení režisér Václav Knop. Kulisu pro slavný příběh s hity Karla Svobody tak v nadcházejícím létě vytvoří zámky Třeboň, Hrádek u Nechanic, Valtice, Konopiště, Hluboká, hospitál Kuks nebo Slezskoostravský hrad. Vůbec poprvé se Noc na Karlštejně představí ve slovenské premiéře na nádvoří Bratislavského hradu. Právě tady turné 20. června 2020 začne.

V divácky úspěšném muzikálu, který kritika onačila za perlu letních scén, účinkují herci a zpěváci známí z muzikálů, tv seriálů a filmů. Patří k nim legendy stříbrného plátna i držitelé ceny Thálie – Daniel Bambas, Hana Holišová, Regina Rázlová, Pavel Vítek, Jan Kříž, Roman Tomeš, Ivana Korolová, Miloslav Mejzlík, Tomáš Smička, Marie Křížová, Václav Knop, Lukáš Kunst, Sabina Rojková a mnozí další.

V parku za zámkem Valtice bude Noc na Karlštejně uvedena ve středu 15. července 2020 a ve čtvrtek 16. července, vždy od 20:30.

Vstupenky jsou v předprodeji online zde. Více informací najdete na www.divadlokarlstejn.cz









Termíny