Welcome tour festivalu Hradecký slunovrat

Hudba, indie, alternative, folk, world music
Hmlisto + TEVE + Evolet

Hmlisto (SK)

folk-world music. Pestrý repertoár autorských písní i moderních úprav folklóru oscilující mezi folkem, post rockem a tím nejlepším z tradice lidové hudby.

a

TEVE

písničkářský nezmar brněnské scény Antonín Koutný představí svůj projekt TEVE. Původně elektroakustické duo (zpěv, kytara, samply, zvonkohra, flétny), které založil spolu s Veronikou Vlkovou na Fakultě Výtvarných Umění v Brně v roce 2010. Zpočátku doprovázeni videoprojekcí Vj Koloucha, předskakovali dánským Efterklang, či Kode9, zúčastnili se festivalu Berlin Music Week, a natočili hudbu k filmu Zuzany Dubové: Holoubci. V roce 2013 vydali vespolurpáci s violoncellistkou Kateřinou Koutnou instrumentální EP Kolea a dostali se do finále v soutěži Startér Rádia Wave. Loni vydané debutové album "Ztracený Boy" je logickým vyústěním několikaleté tvorby oscilující mezi ambientním minimalismem a popově chytlavou melodičností. Celým albem se táhne téma ztracenosti a hledání se v sobě i v lidech v blízkém okolí.

a

Evolet

pod názvem EVOLET se skrývá projekt slovenské textařky a písničkářky Evy Jurčákové. Jako sólová písničkářka vystupuje s akustickou kytarou od roku 2016. Její tvorba je typická intimními,








Termíny