UMBRTKA | MALLEPHYR

Hudba, black, experimental, death
Hudební uskupení Umbrtka koncertuje velmi výjimečně, nyní přichází po několika letech se speciálním vystoupením v Plzni na Slovanech, kde byla kdysi práce započata.

Umbrtka prošel od založení v roce 2000 velkou variabilitou vyznění a přinesl bohatou diskografii. Vždy byl středobodem tvorby samotný uctívaný Pán Umbrtka, a byl rozvíjen umělecký styl prachmatismus, v jehož základech lze spatřit estetiku železnice, starých továren, lesů, uzenin a mnoho dalšího. Tvorba kapely se stala rozšířenou mezi příznivci black metalu a mezi zaměstnanci drah a kovodělné výroby. Rok 2020 je významným datem, kdy Pán již skutečně oslaví šedesáté narozeniny. Kromě známých skladeb zazní i řada kompozic, které dosud živě nezazněly, kupříkladu Kola za klenbou či Salám dobyvatel.

Koncert otevře black-deathová skupina Mallephyr. Jejich skladatelská a instrumentální zručnost strhává početnou posluchačskou základnu počínaje rokem 2014. Skrze jejich desky "Assailing the Holy" a "Womb of Worms" si právem vydobyli značný věhlas.








Termíny