Letní škola památkové technologie pro pokročilé - ZRUŠENO

Volný čas


Letní škola byla vzhledem k situaci s COVID - 19 v letošním roce zrušena, náhradní termín by se měl uskutečnit v příštím roce. Děkujeme za pochopení. Letní škola památkové technologie pro pokročilé           

Téma: Záchrana  a doplňování vápenných omítek 

Škola se bude věnovat obnově omítky ohradní zdi štěpnice Státního zámku Uherčice. Specifikem bude příprava vápenných malt, omítek  a konsolidantů přímo na místě. Náplní školy bude vyhodnocení stavu zdiva, návrh postupu prací, záchrana dochovaných a doplnění nových ploch omítek. Lektoři školy jsou prof. Ing. arch. akad. Arch. Václav Girsa, vedoucí ústavu památkové péče FA ČVUT a Ing. Dagmar Michoinová, PhD., vedoucí odboru technologické laboratoře NPÚ, autoři mezinárodně oceňovaného konzervačního postupu záchrany historických vápenných omítek.

 

Škola je určena pro vlastníky historických staveb, řemeslníky, restaurátory, projektanty a architekty působící na poli záchrany historických staveb, památkáře, studenty oborů dotýkajících se ochrany památek a další zájemce.

Podmínkou účasti je absolvování základní úrovně školy z předchozích let.

 

  • Termín konání:  21. - 23. května 2020  - termín zrušen 
  • Místo konání: Státní zámek Uherčice, okres Znojmo
  • Cena: běžná 4700 Kč, pro pracovníky NPÚ a studenty FA ČVUT 2200 Kč
  • Podrobnosti jsou uvedeny v závazné přihlášce a programu školy.
  • Závazná přihláška
  • Program školy

V případě zájmu o účast prosím pošlete vyplněnou závaznou přihlášku na e-mailovou adresu: setunska.gabriela@npu.cz.  Děkujeme a těšíme se na Vás.

Pohled na průběh letní školy v roce 2019 naleznete ve Fotogalerii a více o školách a předchozích aktivitách se dozvíte v našem Archivu.  

 









Termíny