Seminář Čchen tchaj-ťi-čchüan siao-ťia

Sport

Dietmar Stubenbaum v Praze 
Seminář Čchen tchaj-ťi-čchüan siao-ťia

18. DUBNA 2020, 10.00-18.00, Praha (místo bude upřesněno)

Registrace: Dietmar Stubenbaum stubenbaum@hotmail.com

Dotazy v češtině: marek.melichar@seznam.cz

Více informací: https://www.chen-taijiquan.cz/seminar/

 

Na tomto semináři budou vysvětleny základní metody Čchen tchaj-ťi-čchüan siao-ťia (malý rámec).  Dietmar vyučuje Čchen tchaj-ťi-čchüan přes 25 let, vždy s důrazem na individuální potřeby jednotlivých studentů. Jeho výukové metody umožňují i začatečníkům pochopit principy Čchen tchaj-ťi-čchüan, nej-ťingu, čchan-s’-ťinu a najít způsoby, jak prohlubovat spojení a dále své dovednosti v tchaj-ťi-čchüan efektivně rozvíjet. Je jedním z mála lidí v Evropě, kteří měli příležitost se učit autentický styl tchaj-ťi-čchüan rodiny Čchen jako tradiční bojové umění včetně aplikací a pokročilých variant fa-ťin. Seminář je vhodný pro zájemce s praxí v jiné tradici tchaj-ťi-čchüan, cvičence jiných bojových umění i pro úplné začítečníky.





Účinkují

Více o Dietmarovi Stubenbaumovi

Dietmar Stubenbaum je učitelem Čchen tchaj-ťi-čchüan a držitelem diplomu Národní asociace tchaj-ťi-čchüan Čínské republiky na Tchaj-wanu. Patří k průkopníkům tchaj-ťi-čchüan stylu Čchen v Evropě. 

Na Tchaj-wanu se učil Čchen tchaj-ťi-čchüan ta-ťia (velký rámec) v linii mistrů Čchen Jen-siho, Tu Jü-ceho a Tchu Cung-žena (Chen Yanxi – Du Yuze – Tu Zongren) a siao-ťia (malý rámec) v linii mistrů Čchen Ming-piaoa, Tu Jü-ceho a Tchu Cung-žena (Chen Mingbiao – Du Yuze – Tu Zongren). Další intenzivní výzkum Čchen tchaj-ťi-čchüan ho přivedl k mnoha učitelům včetně Čchen Siao-wanga (Chen Xiaowang) a Čchen Čching-čoua (Chen Qingzhou). Řadu let je studentem Čchen Pchej-šana (Chen Peishan) a Čchen Pchej-ťü (Chen Peiju) z malého rámce Čchen tchaj-ťi-čchüan.

Sing-i-čchüan (Xingyiquan) se učil mimo jiné od Wu Kuang-siena a Luo Te-sioua (Wu Guangxian – Luo Dexiu). Kromě toho vyučuje také tradiční Wangbao spear.





Termíny