ONDRA ŠKOCH - Napořád

Hudba
Ondra Škoch & Napořád je hudební těleso, které vzniklo kolem skladatele a hudebníka Ondry Škocha (ex Chinaski) v okamžiku vydání debutové desky Řekni napořád. Po úspěšném jarním křtu desky v pražském Paláci Akropolis a řadě letních koncertů se kapela na podzim přesouvá do Ostravy. Na koncertě zazní celé album Řekni napořád a také průřez Ondrovou tvorbou z období, kdy působil v kapelách Chinaski nebo Manon 15.

Ondra Škoch vydal letos v březnu pod hlavičkou vydavatelství Good Day Records sólové album Řekni napořád. Písně z alba, které opatřila texty Ondrova manželka Alice Škochová, mají Ondrův typický rukopis. Ten posluchači znají z období, kdy působil v kapele Chinaski a Nitky. Nálady moderních popových melodií z nového alba jsou inspirovány rockem, jazzem a nechybí například ani smyčcové kvarteto.

Album Řekni napořád začalo vznikat v létě 2018 a Ondra Škoch si k jeho realizaci pozval své hudební kolegy a přátele -– ex Chinaski dechovou sekci tvořenou Štěpánem Škochem a Petrem Kužvartem, zpěvačku Báru Polákovou, hráče na dechové nástroje Davida Ebena, jazzového klavíristu Ondřeje Kabrnu nebo kontrabasistu Petra Tichého. Některé texty písní jsou inspirované prožitky z rodinného života (písně Headka, Dospělina, Mami), jiné milníky Ondřejovy hudební kariéry. Na albu najdete i čistě instrumentální skladby. Produkce alba se ujal Jiří Mašek.

Ondra Škoch & Napořád s Petrem Kužvartem - trumpeta / zpěv, Petrem Tichým - baskytara / kontrabas, Antonínem Jínou - bicí, , Barborou Fialovou - zpěv, Josefínou Čermákovou - zpěv a hostujícím Janem Linhartem nebo Mejlou Matouškem.








Termíny