Všude papír

Výstava, Volný čas, Pro děti

Kreativní Laboratoř a výstava modelů

Ze Sladovny je papírové království. Na své si přijdou milovníci papírových modelů hradů, zámků, dopravních prostředků a všeho možného, co kdy pro papírové modeláře za svého života připravil pan architekt Richard Vyškovský a také to, co v průběhu minulých desetiletí přinesl časopis ABC.

Modely arch. Richarda Vyškovského naleznou útočiště ve čtvrtém patře Sladovny, v Bílých trámech, kde se stane dominantou obrovský model Městské památkové rezervace. Přehlídku vystřihovánek z Abíčka pak bude možné potkat během cesty po galerii v jednotlivých patrech.

Ale aby to celé nebylo pouze o vitrínách a modelech za sklem, bude součástí papírové invaze také kreativní kartonová dílna, na které se Sladovnou spolupracoval Ing. arch. Martin Zborník. O co jde? Ti, kteří v minulosti navštívili výstavu To je město, mohou tušit. Představte si prázdný prostor, hromadu papírového a kartonového materiálu a možnost tvořit.

Láká vás stavět v ohromném měřítku? Už jste si někdy postavili vlastní hrad, auto nebo třeba loutku? Ve Sladovně to jde. V průběhu výstavy se v dílně protočí hned několik témat a prvním na řadě jsou právě hrady. Tým, který dílnu připravuje, má spoustu skvělých nápadů a přemýšlí nad hromadou vychytávek s projekcemi, perspektivou a dalšími překvapeními. Je se na co těšit.

Pozor, Laboratoř má přestávku vždy od 13 do 14 hodin. Papírové modely si můžete prohlédnou po celou otevírací dobu Sladovny.









Termíny