11. Královéhradecké krajské DOŽÍNKY

Volný čas

 

 

Každoroční oslavy sklizně a zemědělství Královéhradecké krajské dožínky se letos uskuteční 19. a 20. září na prostranstvích u koupaliště Flošna a před malšovickým fotbalovým stadionem v Hradci Králové. Návštěvníci, kterých se na dožínkách schází desetitisíce,  se mohou těšit na výstavu zemědělské techniky a hospodářských zvířat, hudební  a divadelní produkce, ochutnávky regionálních potravin či dožínkové trhy.

 

„Dvoudenní dožínky zahájí Den zemědělství Královéhradeckého kraje. Během něj proběhne prezentace nejnovější zemědělské techniky, se kterou se budou moci seznámit žáci a studenti základních a středních škol. V sobotu dopoledne pak odstartuje tradiční dožínkový program s bohatými doprovodnými akcemi: koncerty kapel, vyhlášení krajské soutěže Potravinář roku,“ uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc, pod jehož záštitou se letošní krajské dožínky konají.

 

Program letošních dožínek, na kterých se tradičně představují stovky zemědělců a vystavovatelů,  odstartuje stejně jako i v minulých letech slavnostní kočárový průvod, který tentokrát projede celým centrem města. Akce, kterou financuje Královéhradecký kraj, se koná pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a primátora města Hradec Králové Zdeňka Finka.

 

Pátek 19. 9. 2014        

Den zemědělství Královéhradeckého kraje - akce pro školní mládež a veřejnost

 

Sobota 20. 9. 2014    

11. Královéhradecké krajské dožínky

 

Královéhradecké krajské dožínky oslaví v roce 2014 již 11. ročník. Dožínky nabízejí propagaci produktů potravinářů, zemědělců a součástí je i bohatý doprovodný program. Od počátku patří tato akce svým rozsahem k největším v Královéhradeckém kraji a stále získává na své popularitě. Královéhradecké krajské dožínky jsou v oblibě u široké veřejnosti.

 

Součástí Dožínek bude i v letošním roce odborně zaměřený "Den zemědělství Královéhradeckého kraje“, který má za cíl seznámit mládež s problematikou zemědělství a životního prostředí. V minulém roce se podařilo zajistit dopravu žáků především ze základních a mateřských škol z celého Královéhradeckého kraje. Letos se k nim přidají i studenti středních škol.

 

 









Termíny