Fyah Son Bantu & The KissBite: a video-shoot at Kaštan

Hudba, alternative, rock
A video shoot of our live show at the legendary club Kaštan.
FREE ENTRY!
EVERYONE WELCOME!
-
Camera: Henry Hodge
-
FYAH SON BANTU
Fyah Son Bantu pochází z rodiny hudebníků, narodil se v Eldoretu v Keni a je nejmladším ze šesti dětí. Jeho životní styl a později i tvorba je ovlivněna umělci jako je například BUJU BANTON, CUTTY RANKS, JAH MASON, SIZZLA nebo LUCIANO. Jeho tvorba začala v letech 2002 – 2003, kdy si uvědomil své dovednosti a rozhodl se svou vlastní hudbu rozvíjet psaním svých prvních textů. Zdokonaloval se vystupováním v místních klubech , kde si postupem času nashromáždil i dobré publikum. V roce 2014 opustil svoji domovinu a od té doby žije a tvoří v Čechách, kam ho dotáhla láska k ženě a hudbě. Začínal ve studiu Mustakillah, procestoval republiku po boku selektorů z United Forces of Dub a vystoupil na desítkách akcí po celé Evropě. V roce 2016 vydal své velké debutové album Hungry Days, které vyšlo na labelu Good Call Records, na vydání se podílela jména jako Djei Gogo (Flavour production), Ucee nebo francouzsko-slovenská značka Batelier records, s kterou spolupracovali i Medial Banana nebo jamajské duo Jah Ova Evil.
-
THE KISSBITE
Pražská neo-funkrocková kapela The KissBite ( původně si říkali De ImperfAction) propojila skupinu talentovaných hudebníků z celého světa, kteří se usadili v Praze. Jejich skladby odrážejí širokou škálu sociálních témat: hovoří o rostoucím nedostatku soukromí na planetě a o obrovském množství znásilnění a vražd; o generaci nevěřících, a o tom, jak se lidé stávají sociálními hračkami; o pocitech poraženectví a ztracení.

Kapela prapůvodně vznikla jako hip-hopový projekt v roce 2013, na jaře 2018 se však rozešla. zanedlouho ovšem vznikla nová sestava, s novým směřováním.

Tentokrát spolu s ní vystoupí i nadaný, původem keňský reggae zpěvák Fyah Son Bantu

Isard Aguilo - kytara
Nicolas Wind - basa
Lukos Hey - bicí








Termíny