XIII. STOLETÍ a BRATRSTVO LUNY

Hudba, post rock, gothic, rock
Kde jinde strávit svátek všech zamilovaných než právě v KD Šeříková v Plzni! 14. února přivítáme kapely XIII. Století a Bratrstvo Luny. Přijďte (spolu se svou láskou) nasát atmosféru gothic rockového večírku.

XIII. století je česká gothic rocková kapela. Označení gothic rocková předesílá, že se bude jednat o temnější tóny, které tato parta hraje, vždy s českými texty. Vznikla z punkové kapely HNF (Hrdinové nové fronty) a za téměř třicet let své existence vydala deset řadových alb. Na desce Horizont události najdeme mj. i skladatelskou tvorbu frontmana Petra Štěpána – scénickou hudbu k divadelním hrám a elektronický projekt Hindenburg. Kapela má na kontě také desetialbový box nazvaný Pandora (2016) se dvěma novými skladbami – Nový věk temnoty a Evropa.

Post-gothic-rocková parta z Kralup nad Vltavou s typickou modrou růží ve znaku – to je Bratrstvo Luny. Vystupují od roku 2007 a za tu dobu si našli svůj okruh fanoušků. Někteří členové se znají od dětství a společné prožitky je vzájemně spojily ve vztah podobný bratrskému. „Luna je pak mocná spasitelka noci, temný mystický úkaz, který je tichým svědkem naší společné pouti při vzrušujících výpravách za poznáním vlastního já,“ vysvětlují. O své tvorbě pak říkají: „V našich nitrech se skládaly emoce do mozaiky, kterou jsme nakonec po určité umělecké metamorfóze vystavili pro lidi.“








Termíny