Caravaning Brno 2019

Výstava, Volný čas, Turistika
Více jak 60 značek karavanů, obytných vozů a dalšího bohatého příslušenství nabídne letošní Caravaning Brno na brněnském výstavišti. V termínu 7.-10. listopadu budou zdejší haly připomínat velké luxusní kempy s nabídkou toho nejlepšího, co současná móda cestování s karavanem či obytným vozem nabízí. Na výstavě nebudou chybět novinky, ale i zajeté vozy či speciální vestavby.  

 

Luxusní dlouhé vozy i minikaravany

Ze severních Čech přiveze firma Autocentrum DaP s.r.o. nové modely obytných vozů od značky RIMOR. Jedná se o novou řadu EVO a nový model SUPERBRIG. Za pozornost stojí model EVO 77, který má zvláštní řešení interiéru a to 2 sjížděcí postele a 2 plnohodnotné sezení.  Značku Rimor bude na své expozici prezentovat i firma t H-EKO spol. s r.o. se sídlem v Humpolci. Tato rodinná firma  se věnuje prodeji, pronájmu a servisu obytných vozů již od roku 2006 a  nabízí výběr ze dvou značek obytných vozů, a to Rimor a Eura Mobil. 

 

Milovníky luxusních vozů jistě zaujme nabídka firmy Car-Star z Prahy - plně integrované  útulné vozy Itineo v délce 7 metrů řady Cosy i delší  vozy Itineo řady Traveller pro cestovatele na delší trasy.  Car-Star představí také vozy vlajkové značky Rapido v délkách 7 a 7,5 metru nebo polointegrované vozy, jako například luxusní Rapido 666F. Na jejich stánku najdeme i novinku roku 2020, model Itineo PJ740 s elektricky ovládanou spouštěcí postelí, místem pro 5 osob na jízdu i spaní, s odděleným sprchovým koutem.  

 

Na své si na výstavě přijdou také příznivci menších karavanů a minikaravanů. Vývojem a výrobou tohoto sortimentu se zabývá společnost CAROX+ s.r.o., která předvede několik modelů s originálním designem a českou kvalitou. Ručně vyráběné obytné minikaravany z Ústí nad Labem mohou být taženy i za silnějším motocyklem a nabízí se jak pro klasické kempování, tak speciálně upravené typy pro cyklisty, horolezce nebo třeba rybáře. K minikaravanům lze pořídit i nafukovací stany ušité na míru.

 

Přestavba dodávky za 20 minut

Kempujete rádi, ale nechcete pořizovat karavan? Speciální vyjímatelnou vestavbu do dodávkových vozů představí na výstavě VanBOX, odštěpená výroba společnosti Vacuclean. Díky stavebnicové koncepci si ji může zákazník přizpůsobit dle rozměrů svého vozidla a svých požadavků. Ať už jde o různou výšku skříněk, libovolné rozměry a tvary postele s matrací pro příčné nebo podélné spaní nebo různé výšky zásuvek. Doba montáže nepřesáhne 20 minut a vestavba je vhodná pro majitele a uživatele dodávkových vozů, kteří je chtějí používat jak na práci, tak na bydlení během své rekreace.

 

Šestnáct tisíc metrů veletržního „kempu“

Na ploše 16 tisíc metrů čtverečních své novinky představí i další vystavovatelé, jako např. Adria karavany Sedlčany, Caravan Metropol, Campingworld Neugebauer, Caravan Centrum Pardubice, Fibich Camping Cars, HV Caravans,  Karavantravel.cz, KOV Velim, Rinen, TOPTRADE a další. Těšit se můžete na značky Adria, Bürstner, Nisemann + Bischoff, Hymer, Carthago, LMC, Itineo, Rapido, Benimar, Eura Mobi, Dethlefs, Clever Vans, X-Go nebo Frankia. Na výstavě bude možné zakoupit také veškeré příslušenství, doplňky a vybavení obytných aut a karavanů, včetně potřeb pro kempování a cestování. Výstavu doplní oblíbený bazar karavanů a obytných vozů a také Caravan Park, díky kterému si budete moci zakempovat přímo v areálu výstaviště.

 

 

Cenné zkušenosti i informace pro vás

Součástí výstavy bude tradičně zajímavý doprovodný program, ve kterém se podělí o své zážitky cestovatelé-karavanisté, bude možné dozvědět se o možnostech ubytování v kempech u nás i v zahraničí nebo si v rámci testovacích jízdu cestu s „obytňákem“ nanečisto vyzkoušet. Tým specialistů je vám zkrátka připraven poradit a pomoci. 

 









Termíny