Svoboda

Volný čas


Výstava SVOBODA reflektuje výročí 30 let od sametové revoluce, která se stala symbolem liberální emancipace a iniciovala pád totality v našem státě. Ke skupinové výstavě byly přizvány tři generace umělců. Jak svoboda ovlivňuje jejich tvorbu?

Výstava vytváří dialog mezi připomínkou samotného průběhu revolučních událostí a jejich dopadem na českou společnost a její následující vývoj. Zároveň nabádá k zamyšlení nad faktem, že svoboda ani nyní není samozřejmostí a je nutné se o ní zasluhovat a aktivně se na ní podílet, zvláště v dnešních dnech, kdy začínají být demokratické hodnoty narušovány.

Výstava je oslavou demokracie a svobody a s ní spojenými příležitostmi, které pád totality přinesl.

Vystavení umělci: Petra Nováková Ondreičková, Michal Hor Horáček, umělecká skupina Modřanen Schule, Jan Poš, Kateřina Kuchtová a trio Alexandra Naušová, Lucie Hyšková a Petr Kubáč

Kurátorky: Alžběta Horáčková, Diana Kněžínková a Kristýna Hájková

Grafické zpracování: Myrna Krejčí

V rámci zahájení výstavy proběhne performance doplňující instalaci umělecké skupiny Modřanen Schule. Během večera vystoupí DJ Dinnr Pizza.

Výstavní program je pořádán platformou 3kurátorky v rámci projektu Invalidovna Open, který pořádá Iniciativa pro Invalidovnu. Více informací a otevírací doba zde. 









Termíny