kurz cínovaného šperku

Kurzy, vzdělání, konference
Pro koho

Kurz výrovy cínovaných šperků,  vyžaduje soustředění, ale zvládnou jej i děti od 14 let. Nepotřebujete žádné znalosti ani dovednosti. Jen chuť tvořit.  Je vhodný pro mládež, dospělé, seniory. Pro začátečníky i pokročilé.

  Náplň kurzu

Nejprve se seznámíte s materiálem a s vybavením potřebným pro tvoření cínovaných šperků. Vyberete si opracovaný minerál nebo skleněný kabošon, který vám poslouží jako základ pro váš šperk. Nevíte co to je kabašon? Nejen toto se dozvíte v našem kurzu cínovaného šperku.

Připravíte si návrh šperku na základě vámi zvoleného kamenného či skleněného kabošonu. S tím vám velmi pomůže lektor, tak nebojte. je to i pro „nekresliče“.  Postupně se naučíte pracovat s měděnou páskou, s drátky,  s pájkou a cínem.

Naučíte se nejběžnější způsob zdobení cínovaných šperků a to je tvorba ,,cínových kuliček“. Seznámíte se s potupen tvorby oček pro zavěšení šperku. Pokročilejší mohou zkusit tvorbu ozdobných lístků a nebo tvorbu ozdobné cínované růžičky. Použít větší plochu měděného plechu…. V kurzu se postupně budeme věnovat i práci s měděnými plechy..Dozvíte se jak cínované šperky dál zdobit. Třeba rytím do cínu, patinováním…..Seznámíte se s dokončovací technikou cínovaných šperků, s leštěním a také s ošetřením šperků proti oxidaci. Dále si povíme něco o péči o cínované šperky a jak se o ně dobře starat, aby vydrželi krásné po dlouhou dobu.

Společně s lektorem  budete řešit různé výrobní postupy tvorby cínovaných šperků.  Budete kombinovat již zvládnuté techniky a nacházet nové, vlastní techniky. Vaše fantazie bude živena lektorovými podněty a zkušenostmi.

V kurzu najdou místo jak začátečníci, tak pokročilí.  Můžete vytvořit  například  prsten zdobený broušeným minerálem, náušnice  s kamínky sebranými na vaší dovolené,  náramek s chutí moře,  brož……V cínování nejsou stanovené hranice a fantazii se meze nekladou.

V průběhu jednoho semestru zvládnete  přívěsek s kamenem, prstýnek a náušnice nebo brož. Záleží na vaší fantazii, chuti a rychlosti. Přesné míry necháme pro kurz kovového šperku, vystačíme pouze s fantazii, či předlohou.

Předáme vám, tipy a triky,  které v knihách nevyčtete. Rychleji se pak můžete těšit ze zdárně dokončeného díla. Zveme Vás ke společnému objevování této krásné výtvarné techniky, k přátelskému posezení a rozvíjení vaší kreativity

1x měsíčně skupinový  kurz- 18.10.,1.11.13.12.a ještě dva termíny v lednu a únoru.





Účinkují

Ateliér ŠUM, V Jirchářích 14, Praha 1 lektor jirka Buriánek





Termíny