Grafické techniky – Linoryt

Volný čas, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Jednoduchá technika tisku z výšky, kterou si díky své jednoduchosti a kráse zpracování můžete samy tisknout i doma „na koleně“. Naučíme vás jak na to, aby jste si mohli samy tisknout krásná přání či PFka.
Poměrně mladá grafická technika tisku z výšky nahrazující pro svoji jednoduchost dřevořez a dřevoryt. Levný, pružný a homogenní materiál má při tisku měkčí okraje linií a umožňuje zhotovení velkých formátů. Společně s lektorkou si vysvětlíme princip této grafické techniky, jak jednoduše a správně přenést předlohu na lino a jak zacházet se samotnými rydly. Každý si domů odnese několik tisků své vlastní vyryté matrice, vytisklé pomocí ručního lisu Kulíšek.

Komu je kurz určen?
Všem, kteří chtějí získat základy grafiky, nebo si své znalosti a dovednosti více prohloubit, odreagovat se, odpočinout si od každodenních povinností, získat nové znalosti.

Základní informace o kurzu a cenách:
Kurz proběhne v neděli 13. října od 10:00 do přibližně 17:00, dle dokončenosti děl účastníku. Cena kurzu je 1200 Kč. V ceně jsou zahrnuty veškeré pomůcky, materiál a lektorné.

Na kurz:
Nadšení, hravost a ochotu objevovat nové možnosti . Vhodné je oblečení které lze ušpinit. Před kurzem vás budeme kontaktovat s dalšími informacemi, zejména ohledně motivu, který je dobré mít připravený předem.

Počet účastníků kurzu je omezen na 6, abychom se vám mohli maximálně věnovat.

Kurz nově povede lektorka Kristýna Hriadelová, která má za sebou studium umělecké školy a několik ilustrací, na její tvorbu je možno nahlédnout v portfoliu https://tynyhriadelova.wixsite.com/mysite/kresby.









Termíny