Film Veliká severní cesta a beseda s režisérem a cestovatelem Leonidem Kruglovem

Film, Volný čas, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Cestovatel, historik, etnograf, člen Ruské geografické společnosti, umělecký fotograf a režisér dokumentárních filmů Leonid Kruglov přiletí na festival Nový ruský film přímo z Arktidy. 30. září 2019 sestoupí z paluby ledoborce, na kterém absolvoval expedici k Zemi Františka Josefa, a již 1. října 2019 se setká v Praze s návštěvníky promítání filmu Veliká severní cesta.

 

Tento dokumentární snímek je neuvěřitelně krásný a má obrovský záběr. Byl natočen během cesty, která sledovala stopy ruského cestovatele ze 17. století Semjona Děžňova. Život tohoto objevitele je zajímavý sám o sobě. Ještě zajímavější je ale pohled na nekonečnou tundru a hustou tajgu, na mohutné řeky a na ohromná stáda sobů na pláních. Diváci budou mít možnost seznámit se se s životem původních obyvatel Sibiře, kteří  dodnes žijí podobně jako jejich předkové a besedovat s člověkem, který tuto zemi viděl na vlastní oči.

 

Leonid Kruglov vede projekty Sedmero statečných a Dialog s celým světem, které probíhají v rámci Institutu pro etnografii a antropologii Ruské akademie věd. Díky těmto projektům byly vytvořeny fotografické sbírky věnované původním kulturám z Papuy-Nové Guiney, Sibiře (republika Tuva), Amazonie, střední Afriky a dalších oblastí naší planety. Zúčastnil se více jak 40 expedic, z nichž 15 mířilo do obtížně dostupných oblastí Země. Jeho filmy a fotografie jsou nadšeně přijímány u diváků všech kontinentů.

 

Beseda s Leonidem Kruglovem je jednou z klíčových akcí doprovodných akcí v rámci festivalu Nový ruský film.

 

 

1.10.2019 – 19:00
(kino Dlabačov, Bělohorská 24, Praha)
Pro výběr místa v sále je nutné si zakoupit diváckou akreditaci.

 








Termíny