Filmový festival Nový ruský film 2019 v Praze

Film, Volný čas, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Ve dnech 27. září až 20. října 2019 proběhne v Česku II. festival moderní ruské kinematografie Nový ruský film, v rámci nějž budou mít diváci možnost zhlédnout nejlepší snímky z ruské filmové tvorby.

 

V Praze bude festival zahájen 27. září a potrvá do 6. října 2019. Obyvatelé Brna, Ostravy, Zlína a Plzně budou moci zhlédnout snímky ve dnech 10. až 20. října 2019.

 

Podrobný pražský program festivalu naleznete zde: www.novyruskyfilm.cz/cs/mesta

 

 

Světoběžník Fjodor Konjuchov poprvé v Praze

2. října 2019 můžete zažít unikátní setkání s ruským cestovatelem, námořním kapitánem, mašérem a horolezcem Fjodorem Konjuchovem. Budete mít možnost poslechnout si neuvěřitelné příběhy a vidět množství nádherných fotografií a videí.

 

Fjodor Konjuchov patří mezi legendy. Je prvním člověkem, který dosáhl všech pěti pólů Země (severní pól, jižní pól, pól nedostupnosti, pól výšky Mount Everest a mořeplavecký pól mys Horn). Překonal veslováním Atlantský i Tichý oceán, navštívil nejvyšší místa všech kontinentů a jako první člověk na světě obletěl svět v balónu na první pokus a překonal rekord v nepřetržitém letu v balónu. 

 

Je prvním člověkem, kterému se podařilo na veslici překonat Jižní oceán mezi Novým Zélandem a Drakeovým průlivem, a jediným člověkem na světě, který překonal Jižní oceán v obou směrech, ze západu na východ, i z východu na západ 

 

KDY : 2. října 2019 od 17:00 hodin
KDE: kino Dlabačov, Bělohorská 24, Praha 6

 

VSTUPENKY možné zakoupit zde: www.novyruskyfilm.cz/cs/events/lekce-cestovatele-fjodora-konjuchova









Termíny