NoBorders Opava // WYSFD / The Inhibitor / SaveYourself / Szkrat

Hudba, melodic, rap, metal, alternative, hardcore, rock, metalcore
V sobotu 5. října 2019 se v opavském klubu Art odehraje od 20:00 koncert čtyř kapel pod názvem NO BORDERS. Koncerty NO BORDERS jsou, v rámci východní Moravy a Slezska, pořádány za účelem vystoupení kapel, především tvrdších žánrů, které svou tvorbou nechtějí hrát metalovou muziku, jak ji známe ze zaprášených audiokazet a tisíckrát jsme ji slyšeli v rockových rádiích, ale zaměřují se na kombinaci klasických rockových či metalových riffů a moderního zvuku, ať už v elektronické podobě nebo neotřelým vokálním výstupem.
Proto NO BORDERS, proto „bez hranic“.
V sobotní večer vystoupí mladá nadějná kapela WHEN YOUR SMILE FALLIN DOWN z místních končin a mimo názvu, který v délce musí bezkonkurenčně vítězit na prvních příčkách všech světových kapel, hrají moderní metalcore s především čistými vokály a úderným groovem.
Dalším z vystupujících je chropyňská kapela SAVEYOURSELF. Svým způsobem je celkem schizofrenické mluvit o hardcore muzice s melodickým přívlastkem, nicméně právě SAVEYOURSELF jsou důkazem toho, že je tato kombinace možná a s Erkovým zpěvem s romanticko-anarchistickými texty vskutku dokonalá.
Zlínští SZKRAT s sebou přivezou v podstatě dva téměř věčně bojující tábory, a to rap a rock. Ve svých skladbách cestují napříč hudebními žánry a jejich hudba tak získává výraz, který je pro ně typický a unikátní.
A nakonec hraničtí THE INHIBITOR přijedou se starým dobrým metalem zkombinovaným s prvky elektronické taneční hudby, která nenechává žádného z návštěvníků v klidu a rozproudí i jejich poslední nehybné partie.

Start: 20:00,-
Vstupné: 90,- v předprodeji (OKO Klub Art Opava), 120,- na místě








Termíny