PLACES + LEE na Náplavce

Hudba, indie, alternative, pop, rock
PLACES

Ostravská pětice Places vznikla v roce 2010, postupně vypracovala svůj sound do indie-rockové současnosti, která nezapře ani vlivy post-rocku a shoegaze.
Zasněné atmosférické krajiny zdobené naléhavým vokálem Evy Konečné nám připomínají britské kapely spojené s labelem 4AD. Places za sebou mají vystupování na největších českých festivalech (Colours of Ostrava, Metronome, Rock for People, United Islands), účast na mezinárodním showcase festivalu Nouvelle Prague 2018, předskakování britským Wolf Alice a koncerty nejen v ČR, ale také v Rakousku a Maďarsku.

facebook.com/placesmusic/
placesmusic.bandcamp.com/

LEE

Alternativní rock je široký pojem, olomoucké trio Lee však tuhle volnost vítá. Kytaru a zpěv obstarává Honza Srostlík, od bicích zpívá také Dominika Jančíková a baskytaře vládne Lukáš Bartulec. Skládají všichni – někdy každý sám, někdy ve dvou, někdy všichni společně. Stejné je to i s texty – básněmi o každodenní realitě viděné očima introverta, který ji spíš pozoruje z povzdálí. Neúprosné plynutí času, touha po klidu i po změně, hledání rezonance, neurčitý strach…

V hudbě obvykle bádají nad jemnými detaily a touží po architektonické preciznosti, jindy si užívají rockovou neurvalost a sílu dobře mířenéhojediného úderu.

facebook.com/threezlee
threezlee.bandcamp.com
bandzone.cz/lee








Termíny