Podzimní mlsání na hradě Šternberk 2021

Volný čas


sobotu 16. října 2021 se po dvouleté odmlce ponese hradem Šternberk vůně dobrého jídla, neboť na tento den připravujeme gurmánský festival - PODZIMNÍ MLSÁNÍ. Stejně jako v předchozích letech se mohou návštěvníci těšit na prohlídky hradu spojené s ochutnávkou hradních pokrmů. Degustace jídel proběhne v exkluzivním prostoru Liechtensteinské kuchyně.

Všechny pokrmy připravené v rámci sobotního dne jsou inspirované kuchařskou knihou „Dobrá kuchařka českých šlechticů a měšťanů od gotiky po baroko“. Součástí vstupného na prohlídky hradu budou ochutnávky jídel zdarma, další pokrmy lahodné chuti bude možné zakoupit. V nabídce naleznete pochoutky na grilu, domácí hradní koláče a mnoho dalších dobrot.

Vstupné na pozimní mlsání činí 200Kč pro dospělé osoby, snížené vstupné 160 Kč a děti do 17 let zaplatí 100 Kč. V ceně jsou zahrnuté kostýmované prohlídky celého hradu a ochutnávky jídel zdarma. Průvodci v historických kostýmech vás seznámí nejen s historií hradu, ale přidají i informace týkající se historie stolování a přípravy pokrmů na hradech a zámcích.

Patříte-li mezi milovníky historie nebo dobrého jídla, nenechte si v sobotu 16. října 2021 ujít návštěvu hradu Šternberk. Akce „Podzimní mlsání “ nabízí ochutnávky jídel servírovaných v historickém prostředí, možnost prohlédnout si krásný šternberský hrad a dozvědět se zajímavé informace o stolování pánů i měšťanů. Těšíme se na vaši návštěvu.

 

Vstupné na prohlídky s ochutnávkou hradních pokrmů:

  • Plné – 200 Kč
  • Snížené – 160 Kč
  • Děti do 17 let – 100 Kč








Termíny