Pohádkové promítání na hradě Šternberk

Volný čas, Pro děti


Každý rok připravujeme pro naše nejmenší návštěvníky a jejich rodiče filmové promítání pod širým nebem, jako připomínku letního kina, které se dříve nacházelo v prostorách hradního parku.

V letošním roce jsme vybrali oblíbenou českou pohádku "Ať žijí duchové".

Promítání se uskuteční v romantickém prostředí hradního nádvoří a začíná ve 20 hodin. Dle aktuálního počasí doporučujeme teplejší oblečení a případně si přibalte lehkou deku. V případě nepřízně počasí se promítání přesuneme do prostor Hodovního sálu. Těšíme se na vaši návštěvu.

VSTUPNÉ:
Jednotné vstupné 50 Kč

Anotace:

Kluci z městečka pod zříceninou hradu Brtník se rozhodnou vyzkoušet svou odvahu a vydají se o půlnoci do hladomorny. Nevysvětlitelné události, které přitom zažijí, dávají tušit, že objekt není tak opuštěný, jak by se na první pohled zdálo. Druhý den se děti účastní na městském výboru jednání o budoucnosti hradu. Přestože mají na své straně předsedu i ředitele školy Vávru, skončí jednání remízou. Proti se totiž postaví ziskuchtivý vedoucí samoobsluhy Jouza, který chce v hradním sklepení pěstovat žampióny. Podpoří ho i jeho švagrová, zvaná Černá kronika. Jedné noci však děti na svou stranu získají nečekané spojence. Při další ze svých nočních návštěv hradu se seznámí s dvojicí sympatických strašidel, půvabnou dívenkou Leontýnkou a jejím otcem, rytířem Brtníkem z Brtníku. Společně se postaví Jouzovým intrikám a s pomocí nadšených rukou i kouzel hrad opraví.

 

 

 

 









Termíny