Prodlužte si prázdniny s největším českým rodinným festivalem Kašpárkohraní

Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika

Největší rodinný mejdan v Čechách festival Kašpárkohraní letos otevře své brány v neděli



8.
září v 11 hodin na předpolí Obory Hvězda na pražském Vypichu. Návštěvníci se můžou těšit například na zpěváky Tomáše Kluse a Michala Hrůzu. Chybět nebude divadelní scéna pod vedením Adama Halaše s loutkovou pohádkou v podání Divadla Continuo či klaunskou groteskou od Squadra Sua. Program doplní sportovní a tvůrčí dílny, děti si tak budou moci vyzkoušet rugby, in-line bruslení, judo, jógu, africké bubnování a další sporty a aktivity. Festival Kašpárkohraní u příležitosti svého jedenáctého ročníku spolupracuje s dobročinnou organizací Zdravotní klaun. Festival se koná za každého počasí a vstup je zdarma.

 

Organizátoři Kašpárkohraní vyzývají dětské návštěvníky a jejich rodiče, ať přivítají začátek letošního školního roku v prázdninovém duchu. "První zářijové dny jsou tradičně spojeny se zahájením školního roku a prvními povinnostmi. My ale zveme děti a jejich rodiče, ať si prodlouží letošní prázdniny s Kašpárkohraním ještě o jeden víkend," říká organizátor Kašpárkohraní Viktor Souček. Divadelní scéna Kašpárkohraní letos nabídne malým návštěvníkům loutkovou pohádku Zuno, připraveno bude také rodinné představení Ireny Andreevy a Teatru Novogo Fronta nazvané Ademenato! o vlivu člověka na digitální vysílání. Chybět nebude oblíbené klaunské uskupení Squadra Sua s hasičskou groteskou Bomberos. Sportovní zóna dále nabídne tanec, softbal, vietnamský badminton nebo horolezectví. Na Kašpárkohraní se bude možné zapojit také do tvůrčího programu s výtvarnými nebo korálkovými dílnami, děti si budou moci vyzkoušet třeba tvorbu diářů pod vedením The Dandelions. Festival Kašpárkohraní každoročně spolupracuje s charitativními a neziskovými organizacemi, letos se spojil s organizací Zdravotní klaun, která již osmnáct let pomáhá dětským i geriatrickým pacientům procházet procesem léčby s úsměvem. Festival Kašpárkohraní letos podporuje dobročinnou organizaci Zdravotní klaun, která přináší radost a smích tam, kde se jich obvykle nedostává. Přímo na Kašpárkohraní si budou moci návštěvníci zakoupit klaunský nos a podpořit tak smích ve dvaasedmdesáti nemocničních zařízeních po celé ČR.

 

Festival se bude konat za každého počasí. Kašpárkohraní pořádá agentura Riff Raff ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a Městskou částí Praha 6. Veškeré informace o festivalu na https://www.facebook.com/kasparkohrani a www.kasparkohrani.cz









Termíny