EUROTRIALOG MIKULOV 2014

Volný čas


Datum: 23. - 24. 8.  2013
Místo konání: amfiteátr


 

16. ročník Festivalu nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov 22.- 23.8.2014  je koncipován jako pocta Filipu Topolovi a Lou Reedovi.

 

Hlavní dění se odehraje jako vždy v mikulovském amfiteátru. Festival zpestří i doprovodné akce na zajímavých místech Mikulova.

 

 

Letošní ročník festivalu je symbolicky věnován nedávno zemřelému Filipu Topolovi a Lou Reedovi. Většina hudebních skupin připravuje i vlastní interpretaci 1 – 2 písní od Psích vojáků, případně od Lou Reeda. Právě Filip Topol je s mikulovským festivalem osobně spjat. Zakladatel festivalu Romek Hanzlík byl také dlouholetým manažerem Psích vojáků. Psí vojáci zde často vystupovali a nezapomenutelné byly tradiční Topolovo varhanní koncerty.

 

 

Dramaturgie festivalu zcela opomíjí střední hudební proud a věnuje se okrajovým žánrům.  Není bez zajímavosti, že právě okrajové žánry patří k českým hudebním vývozním artiklům, například skupinu Už jsme doma (vedle např. Ivy Bittové nebo Plastic People)  sice neuvidíte v televizní estrádě komerčních televizí, zato jejich CD můžete najít v katalozích hudebních obchodů od New Yorku po Tokio, což samo o sobě svédčí o originalitě tuzemské alternativní scény.  Hudba, kde nepřevažuje podbízivost, nýbrž touha sdělovat skrz hudbu svoje autorská poselství, dostává na rozdíl od ostatních festivalů, v Mikulově hlavní prostor. Letos bude program rozšířen o vedlejší scénu, kde se uvedeme výhradně skupiny vydavatelství Polí pět.

 

 

Kompletní program naleznete na www.eurotrialog.cz

 

 

 

 








Termíny