Praktický kurz: permakultura a uchovávání osiva

Pěstování zdravého jídla začíná u zdravého osiva a umění napěstovat si vlastní osivo patří k základním znalostem v systému trvale udržitelného pěstování. Dozvíme se, jak zamezit nechtěnému sprášení a udržet čistotu odrůd, o důležitosti krajových odrůd. Ke zdravému pěstování potřebujeme zdravou půdu, a tak nevynecháme ani základy správného kompostování, práce s půdou, osevní postupy, zakládání zahrad a další témata, které přivezete vy jako účastníci. Během kurzu budeme sbírat osivo přímo z dozrávajících rostlin, některé si budete moci i odvézt. Naučíme se, jak správně osivo sbírat, sušit a uchovávat, aby si udrželo svou klíčivost. Lektorka: Kateřina Horáčková, diplomovaná permakulturistkaS sebou vezměte: pohodlné pracovní oblečení, přezůvky, zápisník na poznámky, cokoliv byste rádi sdíleli s ostatními účastníky, dobrou náladuPříjem přihlášek: přihlášky přijímáme maximálně do 10. září 2014









Termíny