SÁZAVAFEST 2014

Volný čas, Hudba

XIV. ročník Sázavafestu proběhne opětovně v magickém prostředí zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou. Termín konání je tradiční – první víkend v srpnu, tentokrát 31.7. - 2.8.2014.

 

 

 

Zahraniční hvězdou se stane nejvýraznější uskupení electro swingové revoluce, která v současnosti dobývá evropské metropole jako Paříž, Berlín nebo Londýn – řeč je o francouzském duu BART & BAKER. Stejný žánr pak zastoupí vycházející hvězda KLISCHÉE. Dále účast potvrdila mezinárodní partička se základnou v Německu MR ŽARKO, hrající zběsilé balkánské rytmy. Dalším německým zástupcem bude syrovou energii šířící parta FUCK ART, LET´S DANCE! nebo písničkářka JOHNA, z Rakouska dorazí indie THE BETH EDGES.

 

 

Z českých kapel svou účast již potvrdila česká hudební stálice CHINASKI, festivalové hraní obnovuje také nejslavnější česká zpěvačka LUCIE BÍLÁ, klasický funky ansámbl MONKEY BUSINESS a také unikátní hudební uskupení pod vedením jednoho z nejlepších českých zpěváků, totiž DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE. Dvě vystoupení, přičemž jedno akustické, předvede MICHAL HRŮZA. Swingový kruh se uzavře vystoupením ONDŘEJE HAVELKY & HIS MELODY MAKERS.

 

 

Letos je na čtvrteční den přichystán speciální program – o Zvířecím dnu vystoupí na hlavní scéně jen zvířecí kapely – těšit se můžete na ŠKWOR, STO ZVÍŘAT, RYBIČKY 48, MEDVĚD 009, KOHOUT PLAŠÍ SMRT, PUB ANIMALS a mnoho dalších.

 

 

Doprovodný program obstarají improvizující básníci žánru slam poetry, komik LUKÁŠ PAVLÁSEK vystoupí hned třikrát a svou účastí festival opět poctí MICHAL VIEWEGH.

 

 

Kompletní seznam vystupujících umělců na www.sazavafest.cz.

 

 

Lupeny k dostání na www.ticketportal.cz, pro držitele karet ISIC, ALIVE, ITIC a IYTC je připravena sleva 20 %. Letos budou mít návštěvníci po dvou letech opět možnost jet na festival vlakem s Českými drahami s velikou slevou 50% z jízdného. Držitelé In Karty si také mohou lístek pořídit s 15% slevou.

 

 

 





Účinkují

14. ročník SÁZAVAFESTU nabídne 3 hudební scény, na kterých vystoupí během 3 dnů desítky účinkujících z ČR i zahraničí.

 

 

  • MULTIKULTURNOST: hudba, divadlo, film, autorská čtení, výstavy, výtvarné dílny, workshopy ad.
  • MULTIŽÁNROVOST: world music, rock, pop, reggae,ska, jazz, blues, dance, hip hop

 

 

 





Termíny