Francouzské speciality 30. let v Argumentu

Volný čas
Hosté restaurace Argument dostanou od 7. do 15. na výběr vedle stálého menu také mimořádný výběr z francouzské gastronomie ve stylu 30. let. Francie své kulinářské tradice opatruje a rozvíjí již stovky let. Řada pokrmů si zachovala původní tvář i konstantní oblibu v průběhu let, ale chutě veřejnosti se i v „zemi galského kohouta“ časem proměňují. Argument v rámci této speciální akce představí polozapomenuté či dnes upozaděné pokrmy, které před 80. lety patřily k favoritům široké veřejnosti. Těšit se můžete například na starofrancouzskou polévku z okounů, tripes à la provençale (dršťky po provensálsku) nebo mořský jazyk z Dieppe s normandskou omáčkou. Zlatý hřeb speciálního menu představuje tête de veau à la financière, tedy rolovaná telecí hlava s telecími knedlíčky, kohoutími hřebínky, žampiony, olivami a omáčkou z madeirského vína.








Termíny