American classic cars

Výstava, Volný čas, Pro děti

Na výstavě amerických veteránů AMERICAN CLASSIC CARS letos najdete i Cadillac a Buick z doby mafiánského bosse Al Capone!

 

Originální americké veterány se zdobným naleštěným chromem, s obrovskými motory a prostornými sedadly budou k vidění na Výstavišti Černá louka v Ostravě od 16. června do 31. srpna 2014.

 

Na výstavě budete moct spatřit kolekci historických motocyklů světových značek. Zajímavostí výstavy bude srovnání výroby amerických veteránů s výrobou vozů československé a sovětské produkce. Sportovní nadšence jistě potěší i sportovní vozy, těšit se můžete např. na značky jako Mustang, Cobra, Corvette a další. Vystaven bude také Buick z roku 1954, který jel slavný závod v Jižní Americe. Tou pravou třešničkou na pomyslném dortu bude Cadillac z roku 1938, z doby působení největšího mafiánského bosse Al Capone.  

 

Vystavených bude 45 – 50 vozů od roku výroby 1938 až 1980.Zastoupeny budou všechny velké automobilky, které v uvedených letech produkovaly, ale i méně známé nebo dnes již zaniklé značky. Součástí American classic cars bude výstava malých modelů aut amerických značek a také výstava dobových doplňků a součástí vozů. Příznivci a nadšenci temna se mohou těšit na expozici „Zombie“.

 

Pro návštěvníky je připravená soutěž o 3 hodnotné ceny. Účastníci výstavy American classic cars se mohou zapojit do hlasování o nejkrásnější veterán. Výherce čekají lákavé ceny - víkendový wellness pobyt v hotelu Odra pro 2 osoby s polopenzí, možnost hodinové projížďky vybraným veteránem po Ostravě a roční předplatné časopisu Chrom Plameny – jediného odborného časopisu v ČR zaměřeného na americká auta. Pro děti je připravena soutěž „O nejhezčí lego model amerického veterána“ a soutěž v kreslení.

 

Partnery akce jsou: Hotel Odra Ostravice, Chrom plameny, Berndorf Bäderbau, Cartime, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Pivovar Broumov, Kovosport Třinec a.s., Lomax, Beskydské informační centrum a Ivouscars.

 

 

Otevírací doba: denně 10:00 - 18:00 hod.


Cena vstupného:
Dospělí                                                  60,- Kč
Zlevněné (děti, studenti, důchodci, ZTP)    40,- Kč
Rodinné vstupné 2+2                              120,- Kč

Změna programu vyhrazena. 









Termíny