Ujíždíme na kostkách - největší výstava LEGO modelů v ČR

Výstava, Pro děti

Zahájení výstavy proběhne v sobotu 31. května a připraven bude zajímavý program pro děti i dospělé. Pro návštěvníky bude připravena Technic aréna, kde si budou moci zajezdit se speciálními autíčky na závodní dráze, vyzkoušet programování robota nebo si sestavit vlastní jednokolejnou dráhu. Nebudou chybět ani soutěže ve stavění kostek o ceny.

K vidění budou až šestimetrové modely, které postavili sami fanoušci LEGO kostek. Mezi nejžhavější novinky rozhodně patří katedrála sv. Víta, která měří přes tři metry a její součástí je i osvětlení a pohled do interiéru stavby prostřednictvím kamery. Dalšími nově postavenými modely jsou antické divadlo, hrad Bezděz, Tančící dům nebo pohyblivé obří ruské kolo na pouti. Nebudou chybět ani nejúspěšnější modely z minulého ročníku, jako hrad Rožmberk, zámek Hluboká či vila Tugendhat. Výstava bude zaujímat plochu neuvěřitelných 1 300 m2 (jednou tolik, co loňský ročník).

 

Nekonečná zábava pro děti i dospělé

V tomto roce bude výstava ještě více zaměřena na interaktivitu všech věkových skupin. Obrovské město City Point s metrem, poutí či hudebním festivalem, umožní stát se osvětlovačem na koncertě nebo povozit obyvatele města na labutích či autodromu a ruském kole. Sekce LEGO Technic potěší každého milovníka letadel, autíček, stíhaček či vláčků, kteří budou moci vybrané modely ovládat.

 

Návštěvníci si budou moci zahrát tělem ovládané LEGO hry na XBOX Kinect, shlédnout filmy s LEGO tématikou např. LEGO Friends a další filmy z řad populárních LEGO setů nebo se něco dozvědět o vývoji jejich oblíbené stavebnice. 

 

Samozřejmostí je pak dětský koutek s velkým množstvím kostek, který umožní zabavit děti všech generací.









Termíny