UNKILLED WORKER (cz), THE SOUND OF BIBLICAL VIOLENCE (cz)

Hudba, heavy
Unkilled Worker (alias UKW) má za sebou pěkně dlouhou cestu, která trvá skoro dvě dekády: společně s Wollongong devět let křižoval squatty a punkový kluby od Skandinávie až po Rusko, aby se pak vydal na sólovou cestu. Ale pozor, je to trochu jinak, než si možná myslíte: „Chtěl jsem hrát sám, abych mohl být důraznější než kapela – ne proto, že bych chtěl být písničkář.“
Intenzita hraní nijak nepolevila: následovaly turné s Alroh, Insect Arc nebo Troyem von Balthazar. Nejužší spolupráci ale navázal s OTK, který nezaměnitelně ovlivnili jeho první desku Faithcollapse. Torr je ale otrokem svýho neklidu, a tak se zase vydal do vod noise rocku v podobě dua Unkilled Worker Machine, aby se pak vrátil do náručí temnoty s deskou Season of Doom. Zastavit se ale nelze: společně s OTK vznikla deska a kapela Nesbitt’s Inequality (kde se OTK a UKW definitivně prolnuli v jeden organismus). Kdo Torra zná, musel si položit otázku: co bude dál?
Dál je teď, a Unkilled Worker přichází s novou deskou Prisoner’s Dilemma / Contusion Unit. Vznikla z pocitu, že se Torr tak trochu na své cestě ztratil… a proto tady pootevírá dveře do osobnějšího světa, který dosud zůstávaly uzavřený. Ale klid, společenská i politická kritika je i tady víc než přítomná… Prostě tentokrát trochu víc Elliot Smith než Gira nebo Cave.
Křest desky proběhne v rámci padesátin Sedmičky ve čtvrtek 25. července. Novou desku předvede UKW společně s OTK, který na ni tentokrát nahráli různý instrumentální pasáže – budete mít jedinečnou šanci si ji tedy poslechnout tak, jak byla nahraná. Zvláštním hostem budou The Sound of Biblical Violence.








Termíny