Jeremy Loops (JAR)

Hudba
Jihoafrický písničkář Jeremy Loops odstartuje podzimné turné v Praze
Charismatický jihoafrický písničkář Jeremy Loops letos v únoru roztančil dlouho dopředu vyprodaný Lucerna Music Bar a svým českým fanouškům slíbil brzký návrat. A svůj slib také plní: v rámci podzimního turné s názvem The Mortal Man zavítá do šesti evropských měst, včetně Prahy, kde zahraje tentokrát ve Velkém sále Lucerny. Jeho vystoupení s kytarou, loopem a doprovodnou kapelou neberou žánrové hranice vážně - přelévají se od popu, k rocku, folku, hip hopu, beatboxu nebo reggae. Díky prolínání živé hudby se zvukovými smyčkami i vřelým kontaktem s diváky se celý večer mění ve velkou spontánní jam-session.
Více informací na www.coloursselection.cz.
Jeremy Thomas Hewitt pochází z Kapského Města a jen těžko se také mohl ubránit infekčním jihoafrickým tanečním rytmům, útočícím nejvíc, když do rukou bere harmoniku, ukulele nebo banjo. Je působivé sledovat, jak je dokáže naživo prohánět loopem a brát přitom do úvahy, že má okolo sebe spoluhráče (raper Motheo Moleko, saxofonista Jamie Faull aj.) a před sebou davy lidí, vytvářející stále populárnějšímu Jeremymu nadšený sbor.
Po ukončení univerzity se nechal najmout na jachtu a procestoval půlku zeměkoule. S sebou si vzal kytaru a loop a když se vrátil, netrvalo to dlouho a jeho skladba Down South se v Jihoafrické republice stala číslem jedna na iTunes, dostal pozvání na velké festivaly a za své energické koncertní show získal v roce 2014 cenu MK Award. Debutové album Trading Change mu pak pomohlo upevnit pozici doma i ve Spojených státech a v Evropě.








Termíny