KATAPULT

Hudba
Dnes již legendární kapela Katapult si pro vás přichystala opravdovou lahůdku. Výběr svých zlatých hitů zahraje 10. 10. v KD Šeříková. A pojedeme „hard“, „fast“ i „slowly“.

Kapela Katapult je na naší hudební scéně již od roku 1975, její kořeny sahají na Plzeňsko. Za dobu své existence odehrála přes 7000 koncertů, v prodeji desek se u nás zařadila na druhé místo za Olympic. Každý z nás si nejspíš někdy zpíval hity jako Až se bude psát rok 2006, Já nesnídám sám či Někdy příště, hymnou všech vojáků základní služby odtržených od svých lásek se stala píseň Vojín XY hlásí příchod. Katapult svého času uspěl i v anketě Zlatý Slavík – dvakrát obsadil nejvyšší příčku v kategorii hudebních skupin. Tváří kapely je od prvopočátku neúnavný frontman Olda Říha. I ve svých sedmdesáti letech působí na pódiu dojmem, za který by se nemuseli stydět i jeho neméně činorodí vrstevníci Rolling Stones.

Kapelu v posledních desetiletích zasáhl odchod některých členů již navždy. Ani to však nebyl konec Katapultu. V novém složení Olda Říha – Andy Budka – Ondřej Timpl jede Katapult dál a 10. října v Plzni zajisté potěší nejen ty, kdo jsou s ním od jeho začátků.








Termíny