Carmen s Petrem Bende, Výčapy u Třebíče - 18.7.09

Hudba
  • Co: Carmen v sestavě - Petr Bende (zpěv, kytara, bicí), Luboš Denner (kytara, vokály), Vašek Čudka (basová kytara. zpěv), Michal Chaloupka (bicí), Jiří Tržil (klávesy, vokály), Karel Holík (saxofon)
  • Kdy: 18. června 2009
  • Kde: Výčapy u Třebíče, letní areál Na kopci (za velmi nepříznivého počasí KD Lipník)
  • Hosté: Sillage
  • Vstupné: 119,- v předprodeji, na místě + 40,-


Předprodejová místa:

  • Restaurace a penzion Morava, Výčapy
  • Hotel Opera – recepce, Jaroměřice nad Rokytnou
  • D.A.N. production, s.r.o., Hasskova 9, Třebíč
  • J&Z Novákovi, Karlovo nám. 11, Třebíč
  • Hudební nástroje Mijovič, Karlovo nám. 50, Třebíč


CARMEN - jediný koncert legendární třebíčské skupiny v roce 2009!

     A je to tady! Rok se s rokem sešel a blíží se den „D“ pro všechny věrné příznivce skupiny Carmen. Ta totiž vystoupí již 18. července na tradičním místě – letním areálu Na kopci ve Výčapech. Tyto každoroční koncerty trhají návštěvnické rekordy a zábava zde pokaždé trvá až do svítání. „Výčapský areál jsme si oblíbili. V minulosti jsme byli první kapela, která zde vystoupila a za 23 let našeho působení jsme odtud pouze 2x odjeli ještě za tmy,“ prozradil kapelník Luboš Denner.
     Skupina Carmen vznikla v osmdesátých letech, kdy ještě bigbítu bránily nejrůznější dobové skutečnosti jako povinné přehrávky před komisí, recenze textů nebo zákazy vystupování. To se nevyhnulo ani skupině Carmen, která však nikdy nepatřila k těm, co naříkali na režim. „Na naše začátky vzpomínám rád. Hned po tom, co jsme se všichni vrátili z vojny, jsme začali dávat dohromady kapelu a hledat zpěváka. Pavel Kissi Veselý tehdy přivedl do zkušebny sympatického kluka. Zahráli jsme, on zazpíval a my jsme na sebe souhlasně kývli. Jmenoval se Vlasta Zahrádka. Tento okamžik si budu navždy pamatovat,“ vzpomíná Luboš Denner.
     Pro skupinu tak začala nejlepší léta. Od roku 1991 střídali Carmen jeden úspěch za druhým. V celorepublikové soutěži O zlatého Ambrože postoupili z pěti stovek účastníků až do televizního finále. Na oslavu pěti let fungování kapely přišlo na výčapský kopec dva a půl tisíce fanoušků a od té doby lámala skupina téměř na všech místech, kde vystoupila, návštěvnické rekordy.
V roce 1992 vznikly ve studiu propast Petra Jandy první studiové nahrávky, z nichž se některé staly hity brněnských rádií, jiné zase bodovaly v televizních soutěžích a hitparádách.
     O rok později uzavřela skupina exkluzivní smlouvu s vydavatelstvím Monitor EMI. Koncem téhož roku vzniklo v pražském studiu Happy první album, které neslo název Dožít se rána. Mezi dvanácti skladbami nechyběly hity, jako jsou Cesty s videoklipem uváděným v hudebních televizních pořadech, skladby Ukaž se mi, Zajímáš mě, ale ani nejvíce diskutovaná a provokativně pojatá rocková „pecka“ Na kafe.
     V létech 1993 – 1998 je skupina Carmen na vrcholu. Jejich skladby jsou zařazeny do vysílání většiny českých rádií, hudebních pořadů v TV a do hitparád. V té době odehráli stovky živých vystoupení ročně.  Na sklonku roku 98 vydávají druhé autorské album s názvem A co já. Poté však přichází pro kapelu nejtěžší období -  byl to poslední rok života bubeníka Pavla Kissi Veselého a jeho následná tragická autonehoda.
     V roce 1999 přichází do kapely na post bubeníka multiinstrumentalista Petr Bende, který se o rok později, po odchodu dlouholetého leadera Vlasty Zahrádky, přesouvá od bicích za mikrofon. V roce 2001 proběhly v kapele další změny v obsazení a od konce téhož roku kapela veřejně nevystupuje.
     Od roku 2002 hraje Carmen pouze jedenkrát ročně ve Výčapech u Třebíče. Tyto koncerty plné energie se staly tradicí a každoročně je navštíví až dva tisíce příznivců. „Pro letošní rok připravujeme nově rozšířené pivní výčepy pro občerstvení bez dlouhých front,“ neopomíná připomenout Luboš Denner. Akce ve Výčapech začne 18. července vystoupením hostující kapely Sillage. Carmen pak přijde na scénu ve 21:30 hod. Předprodej vstupenek potrvá od 1. do 17. července.





Účinkují

  • Carmen
  • host: Sillage




Termíny