Léto ve Sladovně

Výstava, Volný čas, Pro děti

Sladovna nabídne osm expozic, tvořivou dílnu i svíčkárnu. Malí i velcí návštěvníci si mohou zahrát kopanou, proměnit se v mravence, vstoupit do jiného světa nebo se dozvědět něco o dětské ilustraci.

Léto ve Sladovně bude patřit rodinám s dětmi. Hlavním tahákem je výstava Góóól, která je o hrdinech československé kopané. Je otevřené také oblíbené Mraveniště nebo výstava Hnízdo ilustrace. Hlavní galerijní pedagog Tomáš Novotný už připravil další díl tvořivé Laboratoře.

Cílem letní sezóny bude zpřístupnit všechny prostory, které ve Sladovně jsou, aby návštěvníci měli veškerý komfort a pohodlí. „Chceme maximálně navýšit kapacitu přes léto, otevřena bude také expozice pro nejmenší s názvem Pilařiště nebo Malá galerie, kde bude výstava Marty Tabery. Přístupná je expozice Radka Pilaře a poběží i Sladovnictví, kde se mohou zájemci dozvědět víc o technologii výroby sladu. Ta je ideálně na objednání, ale o sobotách bude otevřené bez rezervace s novým lektorským programem. Dalším možným místem kde strávit čas je Svíčkárna Rodas a voňavá kavárna s Balzám s aromabarem a perfektním výhledem na řeku. Připravujeme ještě jedno překvapení“ popisuje Adam Langer.

Během léta se ve Sladovně uskuteční také tři příměstské tábory na téma animace, divadlo a pohyb. Ty do Písku přitáhnou velice zajímavé lektory a špičky ve svém oboru a nabídnou tak dětem netradiční strávení volného času.

Sladovna má během léta otevřeno každý den od 9 do 18 hod. (v neděli 9-17 hod.). www.sladovna.









Termíny