Literární jaro Zlín nabídne zajímavá setkání i znalostní soutěž

Volný čas

Řada zajímavých spisovatelů dorazí v dubnu do Zlína na pátý ročník festivalu Literární jaro Zlín.

 

 

Zaměření pořadu i škála hostů je pestrá. Na vlastní program se mohou těšit i děti, které se společně se spisovatelem Jaroslavem Kovandou pokusí namalovat největší žížalu na světě.

 

 


Festival začne 22. dubna a potrvá až do 20. května.

 

 

Během měsíce se ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU čtenáři setkají s Janem Němcem, Jaroslavem Kovandou, Václavem Bělohradským nebo básníky Pavlem Kotrlou, Jakubem Chrobákem a Ondřejem Hložkem, které uvede Petr Odehnal. Pomyslnou tečku za dubnovou částí festivalu udělá Milan Uhde.
Setkání se spisovateli, autorská čtení doplní také hudební vystoupení kytarového uskupení Trio Nété, valašské kapely Ležérně a vleže a Klarinetového kvarteta ZUŠ Zlín", uvedla Zdeňka Friedlová, ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše, která festival pořádá.

 

 


Od 11. dubna do 16. května proběhne v rámci Literárního jara Zlín znalostní soutěž Putování literárním jarem.

 

 

Zúčastnit se jí mohou děti i dospělí, stačí pouze správně odpovědět alespoň na čtyři otázky. Formulář pro odeslání odpovědí je dostupný na webu Literárního jara. Výherci budou odměněni knižními cenami, které do soutěže věnovalo knihkupectví Neoluxor Books.

 

 


Podrobný program festivalu i medailony účinkujících jsou publikovány na webu www.literarnijaro.cz.

 

 

Program Literárního jara Zlín:

  • Úterý 22. 4. 2014

17.00, 2. podlaží budovy 15, sál B
Jan Němec
Festival Literární jaro zahájí setkání a povídání s Janem Němcem, který představí svůj nový román Dějiny světla. Moderuje Martin Pášma, hraje Trio Nété.

  • Středa 23. 4. 2014

9.30, 2. podlaží budovy 15, sál B
Jaroslav Kovanda
Má přítelkyně žížala. Svou poezii pro děti bude číst Jaroslav Kovanda. Ve spolupráci se ZUŠ Zlín, Štefánikova a s dětmi z Tečovic se pokusíme namalovat největší žížalu na světě.

 

 

18.00, kavárna, budova 15
Jakub Chrobák — Pavel Kotrla — Petr Odehnal — Ondřej Hložek
Básníci a časopis Texty. Večer s novou poezií Pavla Kotrly, Jakuba Chrobáka a Ondřeje Hložka uvede Petr Odehnal, hraje Ležérně a vleže.

  • Čtvrtek 24. 4. 2014

17.00, 2. podlaží budovy 15, sál B
Václav Bělohradský
Setkání se známým sociologem a filosofem Václavem Bělohradským. Moderuje Zdenko Pavelka z nakladatelství Novela bohemica.

  • Pátek 25. 4. 2014

17.00, 2. podlaží budovy 15, sál B
Milan Uhde
Besedování s významným českým spisovatelem, dramatikem, scenáristou a politikem Milanem Uhdem nejen o nedávno vydané knize Rozpomínky. Moderuje Martin Pášma, hraje Klarinetové kvarteto ZUŠ Zlín.

  • Úterý 20. 5. 2014

17.00, 2. podlaží budovy 15, sál B
Michael Stavarič — Stanislav Struhar
Dobří emigranti se vracejí. Michael Stavarič a Stanislav Struhar, dva autoři s podobnou životní a uměleckou cestou, oba se narodili na Moravě, emigrovali, v Rakousku začali psát německy a prosadili se v německojazyčném prostředí. Stanislav Struhar, rodák ze Zlína, představí svou novou knihu Cizinky. Večerem provede Jaroslav Balvín, šéfredaktor Portálu české literatury, překládá Tereza Semotamová.

 









Kontakty

www.14-15.cz

Termíny