Den Starobrna 2019

Volný čas, Hudba

Pivovar Starobrno v ulici Hlinky otevře návštěvníkům své brány v sobotu 7. září ve 12:00. Novinkou letošního roku je představení nového nefiltrovaného ležáku, uvařeného právě k této příležitosti. Přijede i skupina Chinaski, chybět nebudou soutěže, pivní škola a exkurze – to vše a ještě mnohem více si návštěvníci letos užijí bez vstupného.
  Zahájení dne bude netradiční. Ke Dni Starobrna totiž pivovar připravil speciální pivo s originálním příběhem. Jde o nefiltrovaný ležák, jehož recepturu připravila Zdeňka Lukášková, vítězka výzvy domácím pivovarníkům, které pivovar před časem oslovil. Hlavní cenou soutěže pro domácí pivovarníky byla právě příležitost uvařit po konzultaci se zaměstnanci ležák přímo v pivovaru a představit ho široké veřejnosti právě na Dni Starobrna, kde budou sudy slavnostně naraženy. Návštěvníci tak Nefiltrovaný ležák ke Dni Starobrna na místě ochutnají.
 
Pivovar letos dále zve na velmi kvalitní koncerty, které se budou konat na hlavním pódiu. Velký úspěch u diváků slibuje vystoupení skvělé skupiny Queenie, zahraje i Eddie Stoilow a další kapely či interpreti. Opravdovou lahůdku si návštěvníci vychutnají od 19:30 hodin. Po delší době totiž do Brna zavítají populární Chinaski.

Na Den Starobrna se chodí nejen za hudbou. Pivovar i letos zájemce pozve na exkurze do některých provozů pivovaru, aby na vlastní oči viděli, jak se oblíbené pivo vaří. Při této příležitosti shlédnou i novou část trasy, která umožní nakouknout i do ležáckých sklepů, v nichž pivo dokvašuje. Provádět budou profesionální průvodci i zaměstnanci pivovaru. Po úspěchu z předchozích let Starobrno uspořádá i Pivní školu s emeritním obchodním sládkem pivovaru Bohoušem Kandrnálem. Všichni zájemci se dozvědí spoustu informací o surovinách k výrobě piva, jeho vaření, čepování i servírování. Nakonec si zkusí svůj škopek i sami načepovat.
 
Každý si jistě najde čas na posezení a relaxaci v Pivní zóně. Zájemci si také mohou zahrát soutěž Lovec piva, kdy se budou snažit dosáhnout co nejvyššího skóre při chytání světelných bodů na hrací desce v omezeném čase. Na ty nejúspěšnější čekají lákavé výhry – noc v Hotelu Anybody, kurzy vaření Fuego, poukazy na krmení krokodýlů, ochutnávka lanýžů nebo lekce hooverboardu (chození po vodě).
 
Fandové hokeje budou jako každoročně vyhlížet celý A-tým Komety, který všem zájemcům rozdá autogramy. Už tradičně bude na programu křest dresu pro novou extraligovou sezonu 2019/2020. Dres pokřtí zástupci pivovaru i HC Kometa samozřejmě starobrněnským pivem.
 
Kromě výše uvedené zábavy na Dni Starobrna poteče pivo proudem – a prodávat se bude za jednotnou cenu 25 korun. Na čepu budou všechna starobrněnská piva: výčepní Staré Brno, ležák Starobrno Drak, nefiltrovaný ležák ke Dni Starobrna a vůbec nejoblíbenější pivo, jedenáctka Starobrno Medium.





Účinkují

Chinaski, Queenie, zahraje i Eddie Stoilow a další kapely 





Termíny